Vânătoare ilegală în extravilanul localităţăţii Morenii Noi. Două persoane au fost depistate la vânătoare de iepuri în perioada interzisă

În perioada 25-27 septembrie 2018, inspectoriii Inspecţiei pentru Protecţia Mediului Ungheni în comun cu colaboratorii Inspectoratului de Poliție Ungheni au desfăşurat un şir de acţiuni, care au avut ca scop combaterea braconajului pe teritoriul raionului Ungheni, informează Inspecţia Ecologică Ungheni

În comunicatul inspectoratului se menționează că la data de 27.09.2018, orele 23:00, în extravilanul localităţăţii Morenii Noi, a fost observat un autoturism care se deplasa şi ilumina haotic terenurile agricole. Peste o perioadă de timp din direcția acestuia au fost auzite 2 focuri de armă.



La stoparea unităţii de transport în cauză, s-a dovedit că aceasta era condusă de către cet. Veaceslav P., care în calitate de pasager pe bancheta din faţă îl avea pe cet. Veaceslav R. ,ambii locuitori ai satului Morenii Noi, r-nul Ungheni. De menţionat că cetăţenii respectivi aveau asupra sa arma de vânătoare model IJ-18, calibrul 16 mm,pe care o deţineau ilegal.

În rezultatul documentării, s-a constatat că cet. Veaceslav P.și Veaceslav R. se aflau la braconaj de noapte şi anume la vânătoare de iepuri în perioada interzisă, astfel încălcând prevederile pct. 35, lit.(a), (d) și pct.36, lit.(d) a Regulamentului Cinegetic Anexa nr.1 la Legea nr.439 din 27.04.1995 cu privire la Regnul animal.

Pe numele persoanelor susmenţionate, de către inspectorii Inspecţiei pentru Protecţia Mediului Ungheni au fost întocmite două procese-verbale cu privire la contravenţie în temeiul art.128 alin.2 Cod Contravențional al Republicii Moldova cu aplicarea amenzilor în sumă de 6000 lei.

La fel,de către colaboratorul Inspectoratului de Poliţie Ungheni a fost întocmit un proces-verbal cu privire la contravenţie în temeiul art.361 alin.4 Cod Contravenţional al Republicii Moldova cu aplicarea amenzii în mărime de 3000 lei.

Sursa mai comunică că arma de vânătoare a fost ridicată şi predată pentru păstrare la Inspectoratul de Poliţie Ungheni.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns