Vaccinarea cu Pfizer / BioNTech va începe din 23 martie 2021

Procesul de imunizare cu vaccinul Pfizer/BioNTech va începe din 23 martie curent. MSMPS a semnat dispoziția privind distribuirea a 12.282 doze de vaccin Pfizer/BioNTech din lotul recepționat pe 19 martie, prin intermediul platformei COVAX, către Centrele de Sănătate Publice teritoriale, inclusiv în teritoriile din est.

Cu aceste doze vor fi vaccinați împotriva COVID-19, lucrătorii medicali, dar și alte categorii de persoane incluse în prima etapă de vaccinare.

Totodată, astăzi este organizat un seminar de instruire suplimentar privind vaccinarea împotriva COVID-19 cu vaccinul  Pfizer/BioNTech, condițiile de păstrare și administrare a vaccinului, la care vor participa specialiști din cadrul instituțiilor de asistență medicală primară, spitalicească, centrelor de sănătate publică, reprezentanților Universității de Stat de Medicină și Farmacie „N. Testemițanu”, precum și a echipelor responsabile de organizarea procesului de vaccinare.

Vaccinul Pfizer/ BioNTech necesită condiții speciale de păstrare la o temperatură foarte scăzută (-60°C până la -90°C).

După un proces controlat de ajustare a temperaturii acest vaccin poate fi transferat și depozitat la temperatura normală a frigiderului (+2°C până la +8°C), păstrându-și în același timp eficacitatea pentru o perioadă maximă de 120 ore, iar în cazul în care a fost extrasă cel puțin o doză din flacon, acesta se va utiliza în maxim 6 ore.

Fiecare persoană va fi imunizată cu două doze de vaccin, administrate la un interval de 21 zile.

Toate persoanele vaccinate vor fi înregistrate în registrul electronic de vaccinare COVID-19.

Dispoziția MSMPS nr. 174-d din 22.03.2021 „Cu privire la distribuirea vaccinului anti-COVID-19 Pfizer – BioNTech”

Dispoziția MSMPS nr. 174-d … by News Ungheni

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON.
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe Telegram,  YouTubeInstagram și Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns