Uz de acte falsificate depistate de IGPF la frontiera cu Uniunea Europeană

Doi tineri cu dublă cetățenie, moldovenească și românească, sunt documentați de polițiștii de frontieră pentru deținerea și folosirea actelor falsificate.

Dacă într-un caz, șoferul unei rute ocazionale urma să transmită actul contrafăcut în Anglia, atunci o altă persoană pentru a fi scutită de regimul de autoizolare a prezentat o programare medicală cu semne vădite de falsificare.

Ieri, 26 noiembrie, în jurul orei 16:30, în punctul de trecere a frontierei Cahul s-a apropiat, la linia de ieșire din țară, un autocar de model VanHool, înmatriculat în Republica Moldova.

Mijlocul de transport efectua o cursă ocazională Moldova – Marea Britanie.

În cadrul verificărilor de rigoare asupra șoferului, polițiștii de frontieră au depistat în geanta de mână un plic, în care se afla un permis de conducere românesc, eliberat pe numele unui conațional.

Ca urmare a cercetării documentului cu tehnica specială a fost constatată prezența indicilor vizibili de falsificare, având lipsa mai multor elemente de protecție.

La întrebările polițiștilor de frontieră, șoferul a declarat că plicul i-a fost înmânat de către o persoană necunoscută pentru al transmite altei persoane când va ajunge la Londra.

În punctul de trecere a frontierei Sculeni a fost identificat un tânăr care a încercat să evite autoizolarea prin prezentarea unui document confirmativ falsificat.

Astfel, la controlul de frontieră a înmânat o programare de la o clinică medicală din Republica Moldova.

Verificările amănunțite a datelor din acest document au scos la iveală că nu este autentică și informațiile nu corespund realității.

Pe acest fapt, bărbatul a declarat că documentul i-a fost perfectat de o rudă și nu ar ști circumstanțele obținerii acestuia.

În ambele incidente, actele falsificate au fost ridicate și urmează să fie supuse expertizei.

Angajații Poliției de Frontieră continuă cercetările sub toate aspectele legale, ca într-un final cei care se fac vinovați de ilegalitățile comise să fie atrași la răspundere.

Dacă vă place ceea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREON

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns