Ungheneanca Olivia Sanduleac: Astăzi am votat pentru prima dată peste hotarele țării

La 6.02 am urcat în trenul spre Budapesta pentru a merge să votez pentru prima dată peste hotarele țării.” S-a trezit la 4 însă, iar ceea ce a simțit când urca în trenul Košice (Slovacia) – Budapesta (Ungaria) a fost responsabilitate.



Olivia Sanduleac este o tânără din Ungheni care studiază Chinologie în Košice, un orășel slovac, iar astăzi, a votat pentru prima dată, fiind peste hotarele țării, comunică Alina Gârneț pe portalul Diez.md

Eu mă întreb, de mult timp, de ce votul meu este important. De ce? Pentru că data viitoare când merg la alegeri nu vreau să fiu diaspora, dar vreau să fiu acasă, vreau să-mi permit să fiu acasă și să mă simt bine acolo”, spune Olivia, care este studentă în Slovacia pentru al doilea an, mai transmite sursa.

Dacă în primul an a învățat limba slovacă, în al doilea an, a început să studieze Chinologie la Universitatea de Medicină Veterinară și Farmacie din Košice.

52684449_316184705703201_6329517815493558272_n



Alina mai scrie că este probabil unica moldoveancă în orășelul slovac, dar asta nu o împiedică să vadă diaspora unită.

Te bucuri când mai întâlnești un moldovean peste hotare, când mai schimbi o vorbă în limba noastră românească. Alta e problema că în timpul discuțiilor apar dezamăgirile. Suntem uniți atunci când suntem departe. N-ar strica și acasă să fim așa uniți și să arătăm că împreună putem fi o putere”, este de părere tânăra.

Drumul până la Budapesta a durat patru ore, aici fiind cea mai apropiată secție de votare unde a putut merge să voteze. „M-am simțit foarte responsabilă, importantă. A fost o experiență frumoasă. Sper ca votul meu să conteze. Trebuie să conteze.”





sursa: Diez.md

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns