Ungheneanca Olga BODRUG, desemnată laureata a ediției a VIII-a la Gala Studenților Originari din Republica Moldova, categoria „Repatriot”

Todireșteanca Olga BODRUG – prima moldoveancă de la Universitatea lui George Bush din SUA, a fost desemnată laureata a ediției a VIII-a la Gala Studenților Originari din Republica Moldova, categoria „Repatriot”

Informația a fost publicată de către Olga BODRUG pe pagina sa de facebook

Mă simt onorata sa fiu desemnata laureata a ediției a VIII-a la Gala Studenților Originari din Republica Moldova, categoria Repatriot.

Felicitări pentru organizarea cu succes a primului eveniment online, Liga Studenților Originari din Republica Moldova!
Mulțumim pentru urătura personalizata, Teatrul National „Mihai Eminescu”!

Olga BODRUG

Potrivit organizatorilor, dorul tot rămâne dor, dar grație internetului am învățat parcă să scurtăm distanța dintre noi și oamenii dragi.

Gala Studenților Originari din Republica Moldova se desfășoară în premieră online, trecem la viteza luminii și a gândului, la viteza dorului.

În cadrul evenimentului s-a celebrat educația și talentul oamenilor noștri care au demonstrat că 2020 ne-a motivat să fim răbdători cu noi înșine, creativi și să căutăm soluții.

Urmare, la 27 decembrie, în cadrul Galei Studenților Originari din Republica Moldova, au fost felicitați tinerii premianți în cele 7 categorii:

  • Licență, Master, Doctorat;
  • Arte;
  • Premiul Francofonie;
  • Erasmus;
  • Repatriot;

Și premianții a două 2 categorii puse la vot public:

  • Voluntarul Anului;
  • Profesori care inspiră.

Amintim că Olga Bodrug, născută în Todirești, este prima moldoveancă care a fost admisă la facultatea lui George Bush din Statele Unite: Bush School of Government and Public Service (Școala de Guvernare și Serviciu Public George Bush).

Tânăra Ungheneancă, studiază începând cu august 2019 un program de masterat în Relații Internaționale – Securitate Națională și Diplomație, finanțat de bursa Fulbright oferită de Departamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii.

Olga a parcurs un drum lung pentru a-și vedea îndeplinit visul de a studia în Statele Unite ale Americii, plecând din Moldova spre România, Croația, destinația finală fiind universitatea Texas A&M.

Mai multe detalii despre istoria Unghenencei noastre și drumul către „prima moldoveancă de la Universitatea lui George Bush din SUA”, citiți în articolul publicat pe NEWS.UNGHENI.ORG în luna ianuarie 2020:

Todireșteanca Olga BODRUG – prima moldoveancă de la Universitatea lui George Bush din SUA

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON.
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe TelegramYouTubeInstagramși Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

%d blogeri au apreciat: