Un tânăr teolog din România, a ales să slujească în parohia Drujba din r. Ungheni

Un tânăr teolog din România a ales să fie hirotonisit la Mitropolia Basarabiei şi să ţină slujbe religioase pentru creştinii ortodocşi din Republica Moldova, informează TVR Moldova.

Absolvent al Facultăţii de Teologie din Iaşi, Hărățu Lucian va fi preot la parohia Sf. Mucenic Gheorghe din satul Drujba din raionului Ungheni, parohie ce aparţine Mitropoliei Basarabiei.

Mitropolia Basarabiei este subordonată canonic Patriarhiei Române.

În satul Drujba din comuna Hârcești, amplasat pe Valea Culei, locuiesc în jur de 550 de oameni. Satul a fost întemeiat în 1975-1977, urmare a alunecărilor de teren produse în primăvara anului 1973 pe teritoriul satelor Mânzătești, Hârcești, Condrătești și Curtoaia.

În baza Hotărârii Sovietului de Miniștri al RSSM și a conducerii gospodăriei agricole locale s-a decis alocarea unui teren pentru construcția caselor de locuit. Totodată, pe vatra actualului sat a existat începând cu anul 1662 așezarea Tărnușa pe Cula.

Sursa precizează că pe 19 decembrie 1993, Sinodul Bisericii Ortodoxe Române binecuvânta, printr-un act sinodal, reactivarea Mitropoliei Basarabiei, desfiinţată abuziv şi cu încălcarea canoanelor bisericeşti în anii 40 ai secolului trecut, de către regimul de ocupaţie sovietic.

Prin decizia Sfântului Sinod se refăcea, astfel, mult aşteptata reîntregire spirituală a românilor de pe ambele maluri ale Prutului.

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON.
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe TelegramYouTubeInstagramși Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns