Un tânăr din Sipoteni reținut pentru șantaj. A amenințat o tânără cu publicarea pozelor intime pe rețelele de socializare

Mai bine de un an, un bărbat în vârstă de 22 de ani, din satul Sipoteni, raionul Călărași, ar fi pus la cale o schemă de șantaj și a amenințat o tânără, estorcând de la aceasta bani, în diferite tranșe.

Acum două  luni, victima a sesizat Poliția.

A fost reținut ca urmare a acțiunilor întreprinse de ofițerii Direcției investigații criminalitate organizată a Inspectoratului Național de Investigații (INI) și Direcției generale urmărire penală.

Oamenii legii s-a stabilit că în perioada anilor 2019-2020, bănuitul, în comun și prin înțelegere prealabilă cu alte persoane, la moment neidentificate, au intrat în posesia unor înregistrări video și foto cu caracter intim ale victimei.

Victima este o tânără de 21 de ani și a fost amenințată cu publicarea acestora pe rețelele de socializare.

Astfel, pentru ca imaginile să nu ajungă în spațiul public, suspectul a cerut și dobândit de la victimă, în rate, suma de 74 000 de lei.

Suspectul și-a recunoscut vina parțial și este cercetat în libertate.

Dacă va fi găsit vinovat, bănuitul riscă o pedeapsă cu închisoare de la 7 la 10 ani, cu amendă de la 92 500 la 117 500 de lei.

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON sau GOFUNDME.
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe TelegramYouTubeInstagram și Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns