Un suspect a fost reținut de ofițerii INI și procurori în cazul unei grupări specializate în cultivarea, prelucrarea și comercializarea marijuanei

Ofițerii Direcției investigații infracțiuni legate de droguri a Inspectoratului Național de Investigații, în conlucrare cu cei ai Direcției Generale Urmărire Penală a IGP, sub conducerea procurorilor din cadrul PCCOCS, au continuat investigațiile în cazul unei grupări specializate în cultivarea și prelucrarea plantelor de canabis crescute în condiții de laborator și comercializarea marijuanei, iar ca urmare a acestora a fost reținut încă un membru al grupării, transmite Cratima.md

Amintim că, în urma investigațiilor efectuate  în luna septembrie 2020, polițiștii au reținut trei  persoane, membri ai grupării, pe numele cărora au fost eliberate mandate de arest fiind plasați în Penitenciarul nr. 13 din capitală, iar la domiciliile acestora au fost depistate peste 7 kg de marijuană, în  valoare  de peste 1 mln  de lei.

Astfel, unul din membri  în vârstă de 42 ani, originar din raionul Ialoveni, aflându-se în stare de arest în Penitenciar, fiind ajutat de alți complici aflați în libertate, prin intermediul unui telefon mobil își continua activitatea infracțională.

Complicii acestuia cultivau și prelucrau plantele de canabis, crescute din semințe ce valorau 5 – 10 EURO / bucata, denumite PURPLE și INDICA.

Ulterior, culegeau mugurii copți pe care îi depozitau în diferite ascunzișuri improvizate și așteptau indicații de la liderul grupării care era responsabil personal de căutarea cumpărătorilor.

La fel, acesta  încasa banii  pentru droguri prin alte persoane, apoi solicita plasarea acestora  în anumite locații pentru a fi ridicate de cumpărător.

Prin această modalitate de comercializare a drogurilor, suspectul evita contactul fizic între cumpărători și membrii grupării.

https://youtube.com/watch?v=OIDAawkM3L8%3Ffeature%3Doembed

Banii obținuți din vânzarea drogurilor urmau să fie utilizați pentru achitarea serviciilor prestate de avocat pentru eliberarea liderului grupării, pentru procurarea produselor alimentare și transmiterea acestora în penitenciar, precum și susținerea deținuților din penitenciarul nr. 13 cu mijloace financiare.

Ca urmare a acțiunilor poliției,  la data de 30 noiembrie,  curent, a fost reținut un membru al grupării infracționale,  în vârstă de 27 ani,  originar din satul Brăila, comuna Băcioi, municipiul Chișinău.

La domiciliul suspectului au fost depistate și ridicate un pistol de luptă fără acte și permis de deținere, precum și bani în sumă de 500 euro, 1000 lei, obținuți în urma comercializării drogurilor.

De asemenea, polițiștii au depistat un ascunziș improvizat în satul Mileștii Mici, raionul  Ialoveni unde era îngropat un butoi din masă plastică în interiorul căruia se aflau 6 sacoșe cu muguri de marijuană hidroponică cu masa totală de aproximativ 9 kg.

Suspecții intenționau să vândă drogurile cu suma de 1.300.000 lei.

Suspecții sunt învinuiți de comiterea infracțiunii prevăzute de art. 2171 alin. 4 Cod Penal al RM „Circulația ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogilor acestora în scop de înstrăinare săvârșit de un grup criminal organizat”, pentru care aceștia riscă o pedeapsă cu închisoare de la 7 la 15 ani.

Menționăm că, reținerea suspecților a fost realizată cu suportul  mascaților de la  Brigada cu Destinație specială „Fulger”.

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns