Un polițist din Călărași este cercetat pentru că nu a cedat trecerea unui pieton

Inspectoratul de poliție Călărași informează că a inițiat o anchetă de serviciu pe numele unui colaborat din cadrul inspectoratului.

Motivul – angajatu, aflându-se la volanul unui automobil de model „Audi”, nu ar fi trecerea unui pieton pe zebra din fața magazinului „Fidesco”, amplasat pe strada Mihai Eminescu din or. Călărași.

Potrivit IP Călărași, oamenii legii s-au autosesizat în baza informației plasate într-un grup pe o rețea de socializare.

În urma celor relatate, Inspectoratul de Poliție Călărași informează că pe cazul dat au fost inițiate următoarele acțiuni:

  • procedura contravențională în baza art. 235 al. 2 (Utilizarea contrar prevederilor Regulamentului circulaţiei rutiere a echipamentelor terminale de comunicaţii electronice mobile în timpul conducerii vehiculului);
  • procedura contravențională în baza art. 238 alin. 3 Cod Contravențional al RM (Încălcarea regulilor de oprire şi neacordarea de prioritate pietonilor şi altor participanţi la traficul rutier).

Urmare, dacă va fi dovedită vinovăția acestuia, polistul riscă amendă de la 9 unități convenționale până la 30 de unităţi convenţionale cu aplicarea a 4 puncte de penalizare.

În aceași ordine de idei, Inspectoratul de Poliție Călărași comunică că poliția este deschisă spre colaborare și acordare a ajutorului necesar cetățenilor.

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON sau GOFUNDME.
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe TelegramYouTubeInstagram și Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns