Un polițist de frontieră, împreună cu alți 3 indivizi, reținuți pentru traficul de droguri în proporții deosebit de mari în mun. Ungheni

Ofițerii Direcției de Combatere a Crimei Organizate în comun cu procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, oficiul Nord, angajații IP Ungheni și ai Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, pe parcursul a peste de trei luni au  documentat un grup criminal organizat, specializat în circulația ilegală a substanțelor narcotice.



În rezultatul acțiunilor de urmărire penală și a măsurilor speciale întreprinse, s-a constatat că, membrii grupării, împărțind bine rolurile între ei, au organizat o rețea bine structurată de procurare, transportare, distribuire și comercializare a substanțelor narcotice, în proporții deosebit pe teritoriul municipiul Ungheni.

În rezultat, au fost identificați cinci membri ai grupului, cu vârsta cuprinsă între 23 și 37 ani, trei dintre ei anterior judecați, care acționau sub conducerea liderului acestui grup.

Astfel, unii membri primeau substanțele narcotice în cantități mai mari, alții le repartizau și împachetau în cantități mai mici între 3 – 5 grame, care ulterior erau distribuite pentru realizare altor membri.

În cadrul cauzei penale au fost efectuate 10 percheziții corporale, la domiciliile și mijloacele de transport ale membrilor grupului.

În urma perchezițiilor, polițiștii au depistat și ridicat mijloace bănești, obținute în urma practicării activității ilegale, cartușe, substanțe narcotice cu o greutate totală de aproximativ 4 kg, dispozitive prin intermediul cărora se consumau substanțele narcotice, telefoane mobile, cartele SIM, acte de identitate, carduri bancare etc.

Tot în cadrul cauzei penale au fost efectuate și alte acțiuni de urmărire penală cum ar fi audierea martorilor, ridicări, examinarea obiectelor, concomitent fiind efectuate mai multe măsuri speciale, investigații sub acoperire, achiziții de control a substanțelor narcotice în cantitate de 1,6 kg, la preț de 16 000 lei, documentarea cu ajutorul mijloacelor tehnice moderne, urmărirea vizuală, interceptarea și înregistrarea convorbirilor telefonice etc.

Astfel, au fost reținute 4 persoane, una dintre care este angajat al Poliției de Frontieră al Sectorului Poliției de Frontieră Sculeni al Direcției Regionale Vest, iar în privința altora investigațiile continuă.

De asemenea, se activează în vederea stabilirii provenienței substanțelor narcotice și destructurării întregului grup criminal.



Ulterior ultimii au fost puși sub învinuire şi înaintate demersuri cu propuneri de aplicare a măsurii preventive – arestul preventiv.

În cazul în care vor fi găsiți vinovați, aceștia riscă închisoare pe un termen de la 7 la 15 ani.

Acțiunile s-au desfășurat cu sprijinul polițiștilor din cadrul Batalionului cu Destinație Specială ,,Scorpion,, al Departamentului Trupelor de Carabinieri al MAI.



Fii primul care comentează

Lasă un răspuns