Un medic din cadrul Spitalul Clinic Republican, infectat cu Covid-19, după ce ar fi intubat o pacientă infectată

O femeie, medic la Spitalul Clinic Republican, a fost confirmată pozitiv cu Covid-19, după ce ar fi intubat un pacient infectat. Starea acesteia este grav-stabilă.

După nenumărate apeluri către responsabili, Ministerul Sănătății a publicat un comunicat scurt în care susține că presa caută „senzații”, dar nu oferă niciun detaliu despre starea lucrătorului medical vizat și ce măsuri sunt luate pentru a evita astfel de cazuri pe viitor, comunică portalul Sănătate Info



Sursa mai transmite că medicul a fost internat cu două zile în urmă cu simptome clasice ale Covid-19, ne-a spus o sursă care solicită să-i păstrăm anonimatul. Ieri testul la COVID-19 a fost pozitiv.

Acum medicul este internată la Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga”, în stare gravă, dar medie.

Medicul ar fi respectat toate indicațiile privind acordarea asistenței medicale unui pacient infectat, avea echipamente de protecție, dar nu este clar când și cum ar fi putut lua infecția.

Mădălina Țurcan, responsabilă de comunicare cu presa în cadrul Spitalului Clinic Republica „Timofei Moșneaga”, a confirmat existența unui medic infectat, fără a da alte detalii, menționând că acestea se vor conține într-un comunicat de presă.

Medicii care au fost în aceeași tură cu ea sunt în carantină. Nu vom publica detaliile indicate de directorul Spitalului Clinic Republica „Timofei Moșneaga” pentru alte instituții media, întrucât sunt foarte precise, iar medicul vizat a solicitat să nu fie divulgate date care ar putea duce la identificarea ei.

Vom menționa că anterior alte surse din cadrul Spitalului Clinic Republican ne spuneau că medicii sunt sunt protejați suficient pe termen lung, întrucât instituția și-a făcut rezerve de echipamente pentru necesitățile interne, înainte ca să fie înregistrate primele cazuri.

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a comunicat:

Situația epidemiologică prin COVID-19 este critică în toate țările din regiune şi starea psiho-emoțională a personalul medical este un element important.

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale face apel la instituțiile mass-media de a nu face senzații și de a respecta dreptul la viața privată a personalului medical”.

Sursa mai comunică că Sănătate INFO nu cere date personale despre medicul infectat, ci doar o comunicare corectă, transparentă și clară, nu doar pentru presă, ci și pentru toții medicii care ne citesc.

sursa: Sănătate Info



Datele statistice privind situația cu COVID-19 în Republica Moldova la 22 matie 2020, ora 9:00:

Amintim că în această perioadă critică pentru Republica Moldova, Unghenenii au demonstrat repetat un grad înalt de mobilizare și spirit civic.

Citiți mai multe despre criza apariției primului caz pozitiv de infectare cu Coronavirus de tip nou în Republica Moldova:

Dacă vă place cea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREON



Fii primul care comentează

Lasă un răspuns