Un inspector fiscal reţinut pentru că a cerut 50 mii lei de la un antreprenor din Călăraşi

Un inspector principal al Direcției generale administrare fiscală Centru din cadrul Serviciului Fiscal de Stat a fost reţinut, cu puţin timp în urmă, de ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie.

Funcţionarul este bănuit că ar fi pretins 50 000 de lei mită de la un agent economic, pentru a nu-l sancționa drept urmare a unui control fiscal.

Potrivit materialelor cauzei penale, s-a stabilit că, pe 30 martie curent, inspectorul ar fi pretins de la administratorul unui SRL din Călăraşi mijloace bănești ce nu i se cuvin în sumă de 50 000 lei, pentru a nu indica în actul de control final unele încălcări, depistate în cadrul „controlului planificat anual conform riscurilor”.

Ar fi cerută 50 mii lei mită

În cadrul acțiunilor de urmărire penală, la sediul Direcției generale administrare fiscală Centru a fost efectuată măsura specială de investigații – transmiterea banilor în sumă de 20 000 de lei, sub controlul CNA, ceea ce constituie o parte din cele 50 000 de lei, pretinse anterior.

Astăzi, pentru administrarea tuturor probelor, s-au desfăşurat percheziţii în automobilul, biroul şi la domiciliul bănuitului.

În urma acţiunilor de urmărire penală, funcţionarul a fost reţinut pentru 72 de ore şi urmează să fie cercetat penal pentru corupere pasivă.

Dacă va fi găsit vinovat, el riscă până la 10 ani de puşcărie, amendă penală şi privarea de dreptul de a ocupa funcţii publice pe o anumită perioadă.

Amintim că, orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunţarea unei decizii definitive şi irevocabile de judecată.

Procuratura Anticorupţie conduce urmărirea penală.

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON sau GOFUNDME.
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe TelegramYouTubeInstagram și Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

%d blogeri au apreciat: