Un grup de apicultori din raionul Călăraşi, au donat miere pentru cadrele medicale şi pacienţii internaţi cu COVID-19

Un grup de apicultori, din raionul Călăraşi, a donat aproape 100 de kg de miere pentru cadrele medicale şi pacienţii internaţi cu COVID-19

În aceste zile de criză epidemiologică suntem martorii unor acţiuni de solidaritate fără precedent.

Un grup de apicultori, din raionul Călăraşi, a donat astăzi aproape 100 de kg de miere pentru cadrele medicale şi pacienţii internaţi cu Covid-19 in spitalele din Chişinău, comunică TVR Moldova



Iniţiativa aparţine lui Constantin Stegărescu, din satul Răciula, raionul Călăraşi. Apicultorul spune că mierea le va fi de mare ajutor atât personalului medical, cât şi pacienţilor. El speră ca prin exemplul lui să motiveze şi alţi apicultori să doneze miere.

Am iniţiat proiectul dat ca să adunăm un lot de miere din partea apicultorilor, care benevol pot să dea un lot de miere pentru bolnavii şi medicii bolnavi de COVID-19. 

Într-adevăr mierea e şi a fost primul produs care era folosit în diferite tratamente, pentru diferite maladii ale căilor respiratorii, în primul rând ridică imunitatea”, a spus Constantin Stegărescu pentru TVR Moldova

Pentru început, apicultorii au mers cu donaţiile la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase „Toma Ciorbă”.

Am sunat la câţiva membri ai asociaţiei, care sunt mai puternici şi au albini mai multe, au fost de acord şi am strâns, am donat, am turnat în borcane şi am adus încoace să donăm”, a declarat pentru TVR Moldova, Ştefan-Vasile Tudor reprezentant, asociaţie de apicultori, Călăraşi.

Apicultorii spun că vor continua acţiunile de caritate şi în perioada următoare, şi vor duce miere şi la spitalele din raioane.

Eu aş vrea şi sper să facă toţi apicultorii din Moldova, fiindcă e o caritate foarte bună, foarte binevenită pe acest timp. Trebuie să dăm nu numai la bolnavi, dar şi la doctori. 

E foarte periculos şi pentru dânşii, au şi ei familii, au şi ei copii mici, trebuie susţinuţi măcar cu ceva”, a declarat pentru TVR Moldova, Ştefan-Vasile Tudor.

Cadrele medicale şi pacienţii au nevoie de susţinerea noastră.



Exemple de generozitate sunt multe în aceste zile  – mai mulţi agenţi economici s-au solidarizat şi oferă prânzuri calde cadrelor medicale iar alţii asigură transport gratuit la spitale.

sursa: TVR Moldova

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns