Un doctor pentru tine: În februarie, medici oncologi vor consulta gratuit populația din localitățile rurale

Pe parcursul lunii februarie, campania MSMPS „Un doctor pentru tine!” se extinde. Astfel, medicii oncologi vor consulta gratuit pacienți din majoritatea raioanelor țării. Campania începe în nordul țării, între 4 și 8 februarie și va continua până pe 1 martie, când se va încheia la Taraclia.



Acțiunea face parte din activitățile planificate în cadrul campaniei naționale de informare a populației privind bolile oncologice, combaterea și tratamentul acestora, dedicată Zilei Mondiale de luptă împotriva Cancerului și a fost lansată astăzi 04 februarie, în cadrul unei conferințe de presă de către Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și Institutul Oncologic.

Astfel, în perioada 04 februarie-01 martie curent, medicii oncologi (mamologi, pulmonologi, ginecologi, urologi, proctologi) se vor deplasa cu echipa multidisciplinară în raioanele republicii conform orarului:

  • 04 – 08 februarie – Edineț, Briceni, Dondușeni, Ocnița, Florești, Drochia;
  • 11 – 15 februarie – Călărași, Nisporeni, Rezina, Telenești, Șoldănești, Glodeni, Sîngerei, Fălești, Râșcani;
  • 18 – 22 februarie – Cimișlia, Leova, Basarabeasca, Anenii-Noi, Ștefan Vodă, Strășeni, Criuleni, Dubăsari;
  • 25 februarie – 01 martie – Cantemir, Vulcănești, Taraclia.

De asemenea, în cadrul campaniei de prevenire a cancerului, desfășurată pe parcursul lunii februarie, va fi acordată asistență metodică medicilor din raioane, se vor desfășura mese rotunde, discuții interactive cu cetățenii și sesiuni de informare a populației privind riscurile de îmbolnăvire de cancer, prevenirea, diagnosticarea precoce și tratamentul cancerului.



În Republica Moldova, conform datelor Global Cancer Observatory în anul 2018 au fost înregistrate 254,3 cazuri noi la 100 mii populație, la evidență fiind total înregistrate 545,5 cazuri la 100 mii populație.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns