Un cutremur cu magnitudinea de 4,2 pe scara Richter s-a produs la 22:23 în zona seismică Vrancea

Un cutremur puternic, cu magnitudinea de 4.2 pe scara Richter, s-a produs în această seara, în zona seismică Vrancea. Potrivit mass-mediei din România, acesta este al doilea cel mai puternic seism care a avut loc în 2019.



Cutremurul s-a produs în judeţul Vrancea, la o adâncime de 120 de kilometri, la ora 22.23. Seismul a fost resimţit în apropierea oraşelor Nehoiu (45 km), Odobeşti (49 km), Covasna (53 km), Râmnicu Sărat (55 km), Panciu (56 km), inclusiv și peste Prut.

Potrivit cercetătorilor, deși magnitudinea a fost mare, intensitatea cutremurului a fost de 2 grade pe scara Mercalli, ceea ce presupune că seismul se simte de puține persoane, în special de cele ce se găsesc la etajele superioare ale clădirilor.

La acest subiect, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă din România (IGSU) comunică că în această seară, în urma cutremurului cu magnitudine de 4,2 pe scara Richter înregistrat în zona Vrancea, nu s-au înregistrat apeluri sau alte informaţii privind posibile pagube.

„În urmă cu puţin timp, în zona seismică Vrancea s-a produs un cutremur cu magnitudinea de 4.2 pe scara Richter, la adâncimea de 120 km. Până în acest moment, nu s-au înregistrat apeluri sau alte informaţii privind posibile pagube”.

Anul trecut, trei seisme cu magnitudinea de peste 4,5 grade pe scara Richter s-au înregistrat în zona Vrancea, cel mai puternic având 5,8 grade, produs pe 28 octombrie.



Fii primul care comentează

Lasă un răspuns