Un copil din Nisporeni bănuit că a ucis un bărbat de 60 de ani

Un copil de 12 ani a ucis, chiar de Blajini (luni, 6 mai), un bărbat de 60 de ani în satul Bursuc, raionul Nisporeni. Cadavrul a fost găsit în stradă, medicii legiști crezând, inițial, că a fost lovit de un automobil. Făptașul le-a declarat polițiștilor că bătrânul îl „teroriza”, informează Deschide.md



„În jurul orelor 23.45, în Serviciul de Gardă al IP Nisporeni, a parvenit informația telefonică de la un bărbat care a comunicat că într-o localitate a raionului Nisporeni a fost depistat la sol, un bărbat, în vârstă de 60 ani.

La fața locului s-a deplasat grupul operativ al IP Nisporeni care au stabilit că bărbatul avea semne de moarte violentă în regiunea capului”, ne-a spus Cristina Vicol, ofițerul de presă al IP Nisporeni.

Vicol a mai adăugat că, după ce a fost examinat cadavrul la fața locului, de medicii legiști, legiștii au conchis, preventiv, că leziunile ausurvenit după ce bărbatul ar fi fost accidentat de un automobil.

„Ulterior, versiunea preliminară nu s-a adeverit. În urma investigațiilor s-a depistat că decesul bărbatului a survenit în urma unor lovituri primite intenționat. De comiterea infracțiunii se bănuiește un minor, în vârstă de ani 12, locuitor al raionului Nisporeni. Acesta fiind în relații ostile cu victima”, a mai spus reprezentantul IP Nisporeni.

Sursele Deschide.MD din cadrul poliției locale, apropiate anchetei, dar care au solicitat să le fie păstrat anonimatul, ne-au spus că versiunea cu accidentul ar fi apărut, după ce lângă cadavrul bărbatului, oamenii legii au depistat protectorul unui automobil.



„Șoferul a fost identificat, iar după discuțiile cu el s-a stabilit că acesta a trecut cu automobilul pe lângă cadavrul care zăcea în stradă și a crezut că acesta era în stare de ebrietate și a adormit pe drum.

Cadavrul a fost expus unei expertize-medicale aprofundate, în cadrul căreia s-a stabilit că a fost lovit de mai multe ori cu obiect contodent”, susține sursa.

Mai târziu s-a aflat că, de fapt, bărbatul a fost omorât de un minor în vârstă de 12 ani, din aceeași localitate, care locuiește la aproximativ 30 de metri de casa victimei.

„Minorul l-ar fi lovit pe bărbat cu o țeavă metalică de mai multe ori, iar în timpul perchezițiilor la domiciliul acestuia a fost găsit obiectul cu care se presupune că ar fi fost comisă crima. Țeava era murdară de sânge și avea fire de păr care ar aparține victimei.  

Minorul fiind audiat de procuror în condiţii speciale, și-a recunoscut vina și a declarat că ar fi recurs la acest gest, după ce bărbatul l-ar fi terorizat. Victima i-ar fi zis că, dacă o să-l mai vadă pe la poarta sa, îi va da cu o piatră în cap”, susține sursa Deschide.MD

Oamenii din sat sunt șocați de cele întâmplate. Aceștia ne-au spus că, minorul provine dintr-o familie nevoiașă, dar nu a avut probleme prin localitate.

„Mama sa este plecată de doi în Italia, unde muncește la greu, iar pe copil l-a lăsat în grija băiatului mai mare. Acesta are 30 de ani, nu-i căsătorit și nu lucrează nicăieri. Mai des lucra cu ziua prin sat. Când fost comisă crima Dumitru nu se afla acasă, era prin sat. Mama lor, sărmana i-a crescut de mici fără tată. Sunt băieți cuminți, nu au făcut probleme prin sat sau cel puțin nu am auzit eu să fi făcut. Nu știu ce s-a întâmplat și cum s-a întâmplat de s-a ajuns până aici”, ne-a spus o vecină, care a rugat să nu-i divulgăm numele.

Victor Rusu, primarul localității Bursuc, la rândul său, a confirmat ceea ce ne-a spus vecina, doar că a adăuga că victima, bărbatul în vârstă de 60 de ani, ducea un mod de viață parazitar și avea obiceiul să consume alcool.

Pe acest caz, poliția și procurorii din Nisporeni au pornit o cauză penală în baza articolului 145 al Codului Penal, iar în prezent În prezent, copilul este internat la Centru de minori din satul Milești.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns