Un cetățean al Republicii Moldova depistat după ce a trecut înot Prutul pe segmentul Ungheni (MD) – Mânzâtești (RO)

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Iași au depistat în zona de responsabilitate un cetățean din Republica Moldova care a încercat să intre ilegal în România, trecând înot râul Prut.


În data de 13 noiembrie curent., în jurul orei 05.45, Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Iași, pe timpul executării unei misiuni de supraveghere a frontierei de stat, au depistat, pe direcţia localităţii de frontieră Mânzătești, județul Iași – municipiul Ungheni, un bărbat a cărui prezenţă în zonă nu era justificată.

Poliţiştii de frontieră au procedat la identificarea bărbatului, stabilind că este un cetăţean din R. Moldova.

În vederea continuării cercetărilor, acesta a fost condus la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Iași.

În urma verificărilor specifice efectuate, dar şi cu sprijinul autorităților din R. Moldova, s-a stabilit că persoana este cetățeanul moldovean M.G., în vârstă de 53 ani și a trecut înot râul Prut cu intenția de a ajunge în Brașov.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

În baza Acordului de Readmisie, bărbatul a fost predat autorităţilor de frontieră ale statului vecin pentru continuarea cercetărilor.



Fii primul care comentează

Lasă un răspuns