Un bărbat din Ungheni riscă până la 5 ani de detenție pentru organizarea migrației ilegale


Ofițerii de investigații ai Direcției regionale Vest au inițiat o cauză penală pe faptul organizării migrației ilegale.

Documentat este un locuitor din raionul Ungheni în vârstă de 42 de ani.

În urma deciziei Judecătoriei Ungheni, acesta a fost plasat sub control judiciar pe un termen de 30 de zile, informează Inspectoratul General al Poliției de Frontieră.

Pe parcursul ultimii luni a anului curent, polițiștii de frontieră au întreprins acțiuni de investigație pentru a dejuca planurile unui conațional, care identifica persoane și le organiza trecerea ilegală peste frontiera de stat.

Astfel, săptămâna trecuta a fost pornită o cauză penală în baza art. 362ˡ, alin.2), lit.b) și c) Cod Penal al Republicii Moldova.

În urma căreia a fost efectuată o percheziție la domiciliul bănuitului, locuitor al orașului Ungheni, în vârstă de 42 de ani.

Din cercetările preliminare au fost identificați și audiați trei moldoveni cu vârstele cuprinse între 20 și 34 de ani, care anterior au ajuns ilegal pe teritoriul Uniunii Europene.

Interogați, tinerii au recunoscut că au oferit persoanei bănuite câte 500 de euro fiecare pentru infracțiunea săvârșită.

Ulterior, de către Judecătoria Ungheni, bănuitul a fost plasat sub control judiciar pe un termen de 30 zile, decizia fiind atacată la Curtea de Apel Chișinău.

În continuare, polițiștii de frontieră cercetează cazul sub toate aspectele legale până la elucidarea tuturor circumstanțelor.

Dacă va fi găsit vinovat bărbatul riscă o pedeapsă conform art. 362ˡ, alin.2), lit.b) și c) al CP al RM, amendă în mărime de la 850 la 1350 de unităţi convenţionale sau cu închisoare de la 3 la 5 ani.

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON.
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe TelegramYouTubeInstagramși Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns