Un bărbat din Dondușeni a murit înecat în șuvoaiele de după ploi

Un bărbat, în vârstă de 54 de ani, a decedat după ce a căzut în șuvoaiele de apă din satul Scăieni, raionul Dondușeni. Tragedia s-a întâmplat marți, 4 iunie, în timp ce se întorcea acasă cu vitele de la păscut.



Bărbatul decedat era însoțit de doi consăteni care nu l-au putut salva. Informația a fost confirmată pentru IPN de către Lucian Racu, primarul localității Scăieni.

Potrivit primarului, totul s-a întâmplat la intrarea în sat. Persoanele, care erau împreună cu bărbatul decedat, au povestit că atunci când treceau un podeț s-a pornit un șuvoi puternic de apă.

Cei doi au reușit să treacă, însă nu și al treilea bărbat care a alunecat și a căzut cu fața în jos.

L-a luat șuvoiul de apă, iar ei nu au reușit să-l apuce. Apa l-a dus o sută de metri în jos, în lunca râului Răut”, a povestit Lucian Racu.

Solicitată de IPN, ofițerul de presă al Inspectoratului General al Poliției, Mariana Bețivu, a declarat că corpul neînsuflețit al bărbatului a fost găsit între rădăcinile unui arbore aflat pe malul râului Răut. Cazul a avut loc marți seara.

Ploile abundente din ultimele zile au produs pagube în mai multe localități din țară, fiind afectate culturi agricole, drumuri locale, case și beciuri. Totodată, până la sfârșitul zilei de miercuri, 5 iunie, rămâne în vigoare avertizarea cod galben, fiind prognozate descărcări electrice, averse, grindină și vijelie.



Fii primul care comentează

Lasă un răspuns