Un bărbat din Chișinău a fost prins cu un kilogram de marijuana

În cadrul operațiunii ,,MAC-2019″, ofițerii de investigație din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău de comun cu polițiștii sect. Ciocana, au depistat în locuința unui bărbat un borcan cu substanțe narcotice de proveniență vegetală „Marijuana”, în cantitate de circa 1 kg.



În cazul în care bărbatul reușea să realizeze era să să obțină un profit în sumă de 200 000 lei.

Plantele au fost ridicate, sigilate conform procedurii și expediate la Centrul tehnico-criminalistic şi expertize judiciare, pentru efectuarea expertizelor. Este de menționat că bărbatul nu este la prima abatere, anterior fiind judecat pentru infracțiuni analogice.

Actualmente bărbatul este cercetat penal pentru circulaţia ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogii acestora, care conform legislației în vigoare se pedepsește cu închisoare pe un termen de la 1 la 6 ani.

În cadrul aceleași operațiuni, Polițiștii de Frontieră au depistat un lan de 20 metri patrați de cânepă la frontiera moldo-română, în regiunea satului Costuleni dar și în gospodăria unei familii din orașul Briceni

Poliția reamintește că operațiunea „Mac-2019” are drept scop combaterea traficul ilicit de droguri de origine vegetală, de depistare și nimicire a plantelor cu conținut narcotic, precum și identificarea persoanelor care le cultivă ilegal.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns