Un avion care ar fi transportat țigări de contrabandă din Ucraina, reținut de IGPF pe un câmp din Edineț

UPDATE Deschide.md: Solicitat telefonic, Daniel Martnos, șeful-adjunct al Poliției de Frontieră, care se află la fața locului, a comunicat că angajații IGPF au capturat aeronava, după ce au organizat o ambuscadă, în baza unor informații operative primite de la colegii din Ucraina.

„Aeronava a survolat spațiul aerian al R. Moldova și a ajuns în România, iar la întoarcere a aterizat pe un câmp din Hlinaia Mică, raionul Edineț. Am sesizat despre acest caz și colegii din România, care urmează să stabilească unde au ajuns țigările”, susține șeful adjunct al IGPF.

Martnos a mai declarat că la fața locului polițiștii de frontieră au depistat un vehicul cu combustibil pentru aeronavă, dar și un tractor.

Totodată,  potrivit șefului adjunct al IGPF, în acest caz ar fi implicat și un contrabandist notoriu din R. Moldova, care, după ce i-ar fi bruscat pe angajații IGPF, a dat bir cu fugiții de la fața locului și a fost urmărit până în orașul Cupcini, însă din nefericire și-a pierdut urma.

Șeful-adjunct nu a comunicat ce cantitate de țigări ar fi transportat aeronava în România, însă se presupune că ar fi vorba de cel puțin 100 de cutii.

În prezent se înterprind măsuri de urmărire penală pentru a fi stabilite toate circumstanțele.

Știrea inițială: Poliția de Frontieră a reținut un avion cu țigări de contrabandă (informație exclusă ulterior din comunicatul IGPF) din Ucraina ce urma să ajungă pe teritoriul României

În baza unei informații operative privind survolarea ilegală a spațiului aerian ofițerii de investigații ai Inspectoratului General al Poliției de Frontieră au acționat prompt în această dimineață reușind reținerea unui avion de model AN-2 în proximitatea localității Hlinaia Mică, raionul Edineț.

La fața locului se află conducerea instituției de frontieră care se implică și oferă tot suportul în măsurile de documentare a incidentului dat.

Trei cetățeni ai Ucrainei sunt reținuți.

Din informațiile preliminare, avionul respectiv era utilizat pentru transportarea țigărilor de contrabandă.

Acesta a decolat de pe teritoriul Ucrainei și avea ca destinație finală România.

Poliția de Frontieră va reveni mai târziu cu mai multe detalii.

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON sau GOFUNDME
Totodată, ne puteți urmări și pe alte canale media TelegramYouTubeInstagram și Tik Tok
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

%d blogeri au apreciat: