Ultima oră // Din cauza Coronaviruslui, întreaga Italie a intrat în carantină

Din cauza numărului mare de cazuri pozitive de infectări cu Coronavirus de tip nou – COVID-19, întreaga Italie a intrat în carantină în aceasră seară și devine zonă protejată.

Anunțul a fost făcut în seara zilei de 9 martie de premierul Republicii Italia – Giuseppe Conte.



Demnitarul îndeamnă toți cetățenii să stea acasă și comunică că deplasările vor fi restrânse și vor fi adoptate restricții pe întregul teritoriu similare celor anunțate anterior în regiunea Lombardia și alte 14 provincii care reprezentau până acum „zona roșie”

Carantina întregii țări va presupune că deplasarea cetățenilor să se facă numai pentru „necesități dovedite de muncă sau „motive de sănătate”.

„Toți trebuie să renunțe la ceva pentru a proteja sănătatea cetățenilor. Astăzi este momentul responsabilității. Nu putem lăsa garda jos.

Numerele ne spun că avem o creștere importantă a infecțiilor, a persoanelor spitalizate în terapie intensivă și subintensivă și, din păcate, și a persoanelor decedate.

De aceea, obiceiurile noastre trebuie schimbate acum. Am decis imediat să iau măsuri și mai stricte, mai puternice”, a declarat Giuseppe Conte

În Republica Moldova, situația este stabilă însă persistă riscul major de înrăutățire.

Citiți mai multe despre criza apariției primului caz pozitiv de infectare cu Coronavirus de tip nou în Republica Moldova:

Dacă vă place cea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREON



Fii primul care comentează

Lasă un răspuns