Ultima oră // A fost înregistrat primul deces din cauza COVID-19 în Republica Moldova

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale din Republica Moldova anunță că prima persoană diagnosticată cu noul tip de coronavirus COVID-19 a murit astăzi, după 7 zile de tratament.

Acesta este primul caz de deces înregistrat în țara noastră, în contextul situației epidemiologice, instituirii codului roșu și declarării stării de urgență de COVID-19.

Femeia, în vârstă de 61 de ani, revenită din Italia (Padova), în data de 11 martie, a fost internată la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă”, cu infecție respiratorie acută și cu pneumonie bilaterală, iar în data de 15 martie starea ei s-a agravat, pacienta fiind transferată la Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga”.

Femeia suferea de boli cronice, precum hipertensiune de gradul 2 și diabet zaharat de tip 2.

Ministrul Viorica Dumbrăveanu a venit cu un mesaj de condoleanțe către familia pacientei decedate:

„Vreau să exprim condoleanțe familiei persoanei decedate. Să știți că suntem solidari și suntem alături de Dumneavostră. Această pierdere de viață umană trebuie să ne solidarizeze la nivel de societate, dar totodată, ar trebui să determine și mai mult sistemul medical, pentru a continua acordarea asistenței medicale și să lupte pentru fiecare viață – care este valoroasă pentru noi”.

Până la momentul actual în Republica Moldova rămân 30 persoane infectate cu noul coronavirus, 11238 de persoane aflate sub monitorizare la domiciliu de către medicul de familie și un caz tratat de COVID-19.

Informația a fost comunicată în cadrul tradiționalului Briefing de presă susținut Ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale privind informațiile actualizate privind controlul infecției prin Coronavirusul de tip nou din 18 martie 2020, ora 9:00.




Statistica oficială privind COVID-19 în Moldova la ora 18:00 a zilei de 17 martie 2020 arăta în felul următor:



Citiți mai multe despre criza apariției primului caz pozitiv de infectare cu Coronavirus de tip nou în Republica Moldova:

Dacă vă place cea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREON



Fii primul care comentează

Lasă un răspuns