Au estorcat 23 000 euro pentru a scăpa un polițist din Ungheni de închisoare



Procuratura Anticorupție anunță despre finalizarea urmăririi penale și transmiterea în judecată a cauzei penale în privința a 3 persoane, un bărbat și rudele acestuia, de comiterea infracțiunii de trafic de influență, informează Publika.md

Sursa mai comunică că temei de a porni urmărirea penală a servit plângerea unui bărbat din Ungheni, căruia i-au fost estorcate mijloace bănești în sumă de 23.000 de euro, pentru a-i elibera fiul din detenție.

Conform materialelor cauzei, fiul denunțătorului, activând în calitate de polițist de sector într-un sat din Ungheni, a fost reținut și era cercetat penal pentru comiterea infracțiunii de tortură, în februarie 2017.

Concubina acestuia l-a convins pe denunțător, că fratele ei, poate contribui la eliberarea fiului acestuia din detenție, în schimbul unei sume de 23.000 euro.

În urma unei discuții prin „skype”, cu fratele concubinei fiului să, aflat la Moscova la câștig, denunțătorul a fost convins de ultimul, în virtutea faptului că a activat anterior în calitate de polițist, că are cunoștințe printre procurori și judecători, care ar putea soluționa favorabil situația celui deținut, cu eliberarea acestuia și recalificarea faptei comise.

În schimbul „serviciilor” respective, a solicitat transmiterea a 23.000 euro către rudele sale.

Deși ulterior suma a fost transmisă integral extorcatorilor, fiul denunțătorului a rămas în detenție, într-un final fiind condamnat la 6 ani și 6 luni de închisoare.

Prin urmare, cei trei membri ai familiei, învinuiți de trafic de influență, dintre care doar unul își recunoaște vina, riscă o pedeapsă cu amenda de la 4.000 la 6.000 u.c. (de la 200.000 la 300.000 de lei) sau cu închisoare de la 3 la 7 ani.

Mai mult, în vederea atragerii la răspundere penală a concubinei celui condamnat, implicată activ în schema de estorcare, aceasta a fost anunțată, de către procurori, în căutare internațională.

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON sau GOFUNDME.
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe TelegramYouTubeInstagram și Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns