Trei permise de conducere și două acte de identitate falsificate depistate de IGPF în PTF Sculeni

Polițiștii de frontieră din punctul de trecere Sculeni au depistat, în ultimele cinci zile, trei permise de conducere și două acte de identitate falsificate, fiind pornite cercetări penale pe numele a cinci conaționali privind deținerea sau folosirea actelor oficiale false, transmite printr-un comunicat Inspectoratul General al Poliției de Frontieră



În toate cazurile, persoanele intenționau să ajungă în una din țările Uniunii Europene, unde urmau să utilizeze documentele contrafăcute la locul de muncă.

Cel mai recent caz a fost înregistrat la 8 septembrie curent. În bagajul personal al unui unghenean de 44 de ani, polițiștii de frontieră au găsit un permis de conducere moldovenesc falsificat.

În dimineața zilei 7 septembrie curent, în calitate de pasager al unei curse Moldova – Italia, s-a prezentat un locuitor al raionului Orhei, asupra căruia s-a depistat un buletin de identitate, eliberat de autoritățile române, cu semne vădite de falsificare.

În aceeași zi, un conațional din raionul Ștefan Vodă pentru legitimare a prezentat, suplementar și un certificat de competență profesională, obținut în Republica Moldova, cu premise rezonabile de falsificare.

Alți doi tineri moldoveni de 25 și 26 de ani, care s-au pornit în Uniunea Europeană, au fost identificați la controlul trecerii frontierei cu permise de conducere falsificate.

La unul dintre ei, fiind în calitate de pasager al autoturismului de ocazie și care se deplasa în Franța, s-a depistat în husa pașaportului personal permisul de conducere românesc, cu semne vădite de falsificare.

La al doilea tânăr, originar din Drochia și care urma să ajungă în Bulgaria, polițiștii de frontieră au ridicat din portmoneul personal permisul de conducere moldovenesc, vizibil prezenta elemente de contrafacere.

Pe faptul celor depistate, polițiștii de frontieră din Direcția regional VEST continuă cercetările în vederea elucidării circumstanțelor și atragerii la răspundere a persoanelor vinovate.



Fii primul care comentează

Lasă un răspuns