Trei permise de conducere false depistate la controlul de frontieră în PTF Sculeni

Polițiștii de frontieră Români din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași au descoperit la controlul de frontieră trei permise de conducere false.

La sfârșitul săptămânii trecute, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni – I.T.P.F. Iași, s-au prezentat pentru efectuarea formalităților de control pentru a intra în țară, ca pasageri în diverse mijloace de transport, doi tineri cu cetățenie R. Moldova, în vârstă de 20, respectiv 30 de ani.În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunțit asupra mijloacelor de transport și persoanelor, ocazie cu care echipa comună de control, formată din polițiști de frontieră și lucrători vamali, a descoperit ascunse, în bagajele personale ale celor doi tineri, două permise de conducere cu însemnele autorităților din R. Moldova, pe acestea fiind  imprimate propriile fotografii.

Şi în Punctul de Trecere a Frontierei Galați rutier, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control pentru a intra în țară, călătorind într-un microbuz marca Mercedes, un cetățean din R. Moldova, în vârstă de 41 de ani, care a prezentat pe lângă documentele de identitate şi un permis de conducere pentru a justifica calitatea de transportator.

Având suspiciuni cu privire la autenticitatea celor trei documente, colegii noștri au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că permisele de conducere în cauză nu îndeplinesc condițiile de formă şi fond ale unora autentice, fiind contrafăcute.

Cu privire la cele constatate, bărbații au declarat că au procurat permisele de conducere descoperite la controlul de frontieră prin intermediul unor conaționali, ale căror date nu le cunosc, plătind diferite sume de bani și că urmau să folosească în state ale U.E., pentru a-și găsi mai ușor un loc de muncă.

În primele două cazuri, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale, iar în ultimul caz sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals.

Dacă vă place ceea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREONFaci un comentariu sau dai un răspuns?