Trei buletine falsificate găsite sub capota unei mașini în PTF Leușeni

Doi conaționali și un ucrainean aveau intenția de a se legitima ca cetățeni ai Bulgariei pe teritoriul Uniunii Europene, însă intențiile lor au fost dejucate de polițiștii de frontieră din punctul de trecere Leușeni.

Incidentul a fost consemnat pe sensul de ieșire din Republica Moldova.

La linia de control s-a apropiat un Volvo XC 90 cu plăcuțele de înmatriculare lituaniene în care se aflau conducătorul auto, alți doi conaținali originari din Anenii Noi și un ucrainean domiciliat în regiunea Odesa, Ucraina.

După identificarea persoanelor, polițistul de frontieră a întrebat despre motivul călătoriei unde pasagerii nu au fost fermi în declarații lor.

Astfel s-a dispus efectuarea controlului de nivel doi, ce presupune verificări suplimentare.

Ca urmare, sub capota mașinii au fost depistate trei cărți de identitate cu semne vizibile de falsificare care ar fi emise de către autoritățile competente din Bulgaria.

Acestea erau eliberate pe numele celor trei pasageri.

Întrebat despre cele depistate, șoferul a declarat mirat că nu cunoaște absolut nimic.

Bărbații l-ar fi contactat pentru ai cere ajutorul să-i ia cu el în Germania pentru că nu găseau transport.

Din momentul plecării din Chișinău până în punctul de trecere s-au  oprit doar la o stație peco pentru o cafea, a menționat șoferul, făcând aluzie că posibil în acel moment unul din călători ar fi strecurat actele sub capotă.

Audiați, cei trei pasageri s-au eschivat de la orice comentariu, dar asta nu i-a scutit de a fi decumentați conform art. 361 al.1 al Codului Penal al Republicii Moldova.

Dacă se vor găsi vinovați aceștia riscă o amendă în mărime pînă la 650 unităţi convenţionale sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 150 la 200 de ore, sau cu închisoare de pînă la 2 ani.

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON sau GOFUNDME.
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe TelegramYouTubeInstagram și Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns