Traseul „european” L376 R1 (Cornești) – Condrătești – Cornova – M5 din raionul Ungheni va fi rebilitat

Raionul Ungheni va beneficia în viitorul apropiat de un nou drum european.

Drumul construit va asigura conexiunea a 20 de localități la rețeaua de drumuri naționale.

Despre aceasta a anunțat ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, în cadrul întâlnirii de astăzi cu primarii din Valea Culei a raionul Ungheni.



După expirarea a 78% din timpul rezervat realizării contractului pe acest tronson, doar 2% din volumul lucrărilor a fost executat. Astfel a fost reziliat contractul cu antreprenorul.

Ministrul a declarat că drumul Cornești – Boghenii-Noi – Condrătești – Cornova – M5, care are o lungime pe peste 34 km, va fi reproiectat în cel mai scurt timp și va fi supus licitației, iar Banca Mondială asigură linia de creditare pentru construcția acestuia.

„Susțin orice proiect care readuce optimismul în localitățile noastre. Traseul Cornești – Boghenii-Noi – Condrătești – Năpădeni – M5 asigură accesul locuitorilor din regiune la 31 de instituții de învățământ, 10 instituții medicale, obiective turistice, stația de cale ferată, precum și cu 28 de întreprinderi.

Acest drum este unul foarte important pentru regiune și voi avea grijă personal, ca acesta să fie realizat calitativ și în termen”, a menționat Chiril Gaburici.

Potrivit Mold-Street.md, acest drum au fost anunţate încă în aprilie 2015, de un alt ministru democrat, dar al Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, Vasile Botnari, acum şef la SIS.

Este adevărat că pe atunci denumirea drumului era alta – drumul regional Corneşti – Năpădeni.

Ulterior însă din cauza sistării asistenţei financiare externe lucrările nu au mai fost efectuate.

Abia în vara anului 2016 a fost anunţată licitaţia. În documentele de pe pagina ASD este indicată însă o altă denumire şi număr al drumului – L376 km 0+000 – km 33+491 Cornești intersecție cu L405.



Totodată şi în decizii de Guvern privind lista drumurilor naţionale, regionale şi locale, dar şi pe pagina asd.md, drumul este indicat cu numărul G88 şi denumirea – Cornești – Boghenii Noi – Năpădeni – M5.

În februarie 2017 Administraţia de Stat a Drumurilor (ASD) a decis că tenderul pentru efectuarea lucrărilor de reabilitare a drumurilor a fost câştigat de un consorţiu format din două companii locale: Badprim SRL şi Ecotehlider SRL, valoarea acestora fiind de circa 112 milioane lei.

Totodată, conform ultimei promisiuni, lucrările urmează să înceapă în primăvara anului 2019, imediat ce condițiile meteo vor fi favorabile.

sursa: mei.gov.md



sursa: mei.gov.md

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON sau GOFUNDME.
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe TelegramYouTubeInstagram și Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

1 trackback / pingback

  1. [FLASH] Drumul regional G88 Cornești – Condrătești - Năpădeni – M5 va fi reabilitat - Știri din regiunea Ungheni

Lasă un răspuns