Transportul național și internațional de mărfuri și persoane în vizorul ANTA

În perioada 07 – 20 iunie 2021, inspectorii Agenției au continuat acțiunile de prevenire și combatere a transportului ilicit de mărfuri și persoane în trafic național și internațional.

Astfel, în mun. Chișinău, Bălți, dar și în alte regiuni ale țării, inclusiv pe traseele de legătură cu PTF, în cadrul acțiunilor de monitorizare și control, de către inspectorii ANTA au fost aplicate sancțiuni contravenționale.

În total, în această perioadă, au fost întocmite 188 procese-verbale cu privire la contravenție.

Au fost aplicate amenzi contravenționale în mărime de 10 788 u.c., ceea ce constituie 539 400 lei, în baza art. 197, 200, 204, 207 și 224 ale Codului Contravențional.

Motivul – încălcarea normelor de efectuare a transportului rutier de persoane, mărfuri și colete.

Transportul național și internațional în vizorul ANTA

Pentru 35 conducători auto – a fost aplicată și măsura de suspendare a dreptului de utilizare a vehiculului rutier prin reţinerea plăcuţelor cu numărul de înmatriculare şi a certificatului de înmatriculare.

Totodată, 2 operatori de transport rutier s-au ales cu amenzi în mărime de 800 u.c., ceia ce constituie 40 000 lei, pentru ignorarea prevederilor stabilite de Codul Transporturilor Rutiere.

De la începutul anului 2021 și până la 20 iunie curent, inspectorii Agenției au întocmite 2496 procese-verbale cu privire la contravenție, cu aplicarea pentru 549 conducători auto a măsurii de suspendare a dreptului de utilizare a vehiculului rutier prin reţinerea plăcuţelor cu numărul de înmatriculare şi a certificatului de înmatriculare.

În conformitate cu prevederile art. 439 indice(1) al Codului Contravențional, cei 549 de conducători au primit amenzi de 166 401 u.c. (8 320 050 lei).

Galerie Foto:

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON sau GOFUNDME.
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe TelegramYouTubeInstagram și Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns