Transportul agabaritic și cu greutăți – verificat de către inspectorii ANTA

Agenția Națională Transport Auto a intensificat controlul camioanelor de mare tonaj care circulă pe drumurile publice distribuind materiale de construcție către șantiere, cu încălcarea maselor maxime admise care acționează negativ asupra învelișului rutier.

Acțiunile de control au fost efectuate zilnic în perioada 01 – 19 aprilie curent, cu implicarea automobilelor speciale dotate cu echipamente de cîntărire a autocamioanelor.

Ca urmare a acțiunilor întreprinse, 48 conducători auto au fost trași la răspundere contravențională pentru efectuarea transportului rutier de mărfuri (beton, nisip, pietriş), cu depășirea masei totale maxime admise, maselor maxime admise pe axe, fiind aplicate amenzi în mărime de 447 u.c. (22.350 lei). 

De asemenea, au fost întocmite 47 procese-verbale privind controlul sarcinii pe osie, fiind aplicate taxe pentru folosirea drumurilor în mărime de 2803 euro.

La fel, în perioada vizată, șapte furnizori de bunuri divizibile, au fost sancționați conform art. 224 alin.(4) Cod contravențional, pentru încărcarea vehiculelor rutiere folosite pentru transportul bunurilor divizibile, cu încălcarea masei maxime admise, fiind aplicate amenzi în mărime de 1656 u.c. (82 800 lei).

În acest sens, Agenția atenționează agenții economici ale căror bunuri divizibile sînt distribuite prin rețeaua de drumuri publice cu vehicule rutiere precum și operatorii de transport rutier care circulă cu mijloace de transport de mare tonaj, să respecte cu strictețe masele și dimensiunile maxime admise ale vehiculelor în circulație pe drumurile publice conform prevederilor Legii drumurilor nr. 509-XIII din 22.06.1995 și Hotărîrii Guvernului nr. 1468 din 30.12.2016, privind aprobarea listelor drumurilor publice naționale și locale din Republica Moldova, în caz contrar cei vizați riscă să fie sancționați conform prevederilor legislației în vigoare.

ANTA va continua acțiunile de verificare prin cântărire a vehiculelor rutiere care circulă pe drumurile publice.

Galerie Foto:

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON sau GOFUNDME.
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe TelegramYouTubeInstagram și Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns