Transgaz începe lucrările de construcție a gazoductului Ungheni-Chișinău

Transgaz a început etapa de construcție a conductei de transport gaze naturale Ungheni-Chișinău, obiectiv declarat de interes național în Republica Moldova. Transgaz a preluat, anul trecut, Vestmoldtransgaz, operatorul tehnic al Sistemului Național de Transport Gaze Naturale din Republica Moldova, scrie evz.roSursa mai transmite că Ministerul Economiei de la București vine cu informații de ultimă oră despre obiectivul de investiții privind construcția gazoductului Ungheni-Chișinău. Administratorii Vestmoldtransgaz au semnat la 14 ianuarie curent contractul de achiziție lucrări pentru construirea complexului administrativ Ghidighici. Evenimentul marchează începerea lucrărilor pentru obiectivul de investiție referitor la construcția gazoductului Ungheni-Chișinău și implementarea unor măsuri pentru operarea, exploatarea și întreținerea conductei de transport gaze naturale Iași-Ungheni-Chișinău, obiectiv declarat de interes național în Republica Moldova.

Construcția gazoductului Ungheni-Chișinău este un obiectiv de importanță deosebită pentru România, pentru Republica Moldova și pentru întreaga regiune. Este un proiect strategic pentru Transgaz și pentru Ministerul Economiei. În primul rând, pentru că reprezintă o dovadă clară și concretă a angajamentului pe care România l-a luat pentru a sprijini Republica Moldova. În al doilea rând, pentru că este una dintre măsurile care contribuie la consolidarea securității energetice: mai multe surse de aprovizionare cu gaz înseamnă mai multă securitate energetică. Îndemn compania să se asigure că vor fi respectați toți termenii contractuali pentru finalizarea la timp a lucrărilor proiectate”, a declarat ministrul Economiei de la București, Niculae Bădălău.

După semnarea contractului de achiziție lucrări aferente construcției Complexului administrativ Ghidighici, directorul general al Transgaz, Ion Sterian, a menționat

Evenimentul marchează etapa de începere a lucrărilor ce fac parte din obiectivul de investiție privind construcţia conductei de transport gaze naturale pe direcția Ungheni-Chișinău și implementarea unor măsuri pentru operarea, exploatarea și întreținerea conductei de transport gaze naturale Iași–Ungheni–Chișinău, obiectiv declarat de interes național în Republica Moldova, prin Legea nr. 105/09.06.2017. Realizarea obiectivului contribuie la dezvoltarea durabilă a economiei Republicii Moldova, eficientizarea sectorului energetic al acesteia şi crearea unei pieţe de energie transparentă şi competitivă, care va asigura, totodată și securitatea energetică regională”.

Obiectul contractului constă în construirea Complexului administrativ Ghidighici- format din șase corpuri de clădire: Clădirea Principală de birouri, Hala Industrială cu Atelier Mecanic și Depozit, Clădire Poartă, Clădire Laborator, Clădire Pompe PSI.În cazul loturilor pentru care nu au fost depuse oferte conforme cu prevederile documentației de atribuire, Vestmoldtransgaz, a reluat procesul de achiziție și a inițiat recent 5 proceduri de licitație deschisă, la care se așteaptă să primească oferte până la data de 21 ianuarie 2019.

Pentru loturile la care nu au fost depuse oferte conforme cu prevederile documentației de atribuire, Societatea Vestmoldtransgaz a reluat procesul de achiziție și a inițiat recent 5 proceduri de licitație deschisă, la care se așteaptă să primească oferte până la data de 21 ianuarie 2019. Anunțurile privind inițierea procedurilor de licitație deschisă au fost publicate pe website-ul său: www.vmtg.md, Secțiunea Achiziții, precum și în Monitorul Oficial din Republica Moldova.sursa;
1. Evz.ro;
2. Transgaz.ro

%d blogeri au apreciat: