Tragedie în raionul Sângerei. Doi minori s-au înecat sub ochii mamei

Doi copii de 7 și 12 ani s-au înecat ieri într-un bazin artificial din satul Heciul Nou, raionul Sîngerei. Tragedia s-a produs sub ochii mamei.



Din nefericire, femeia nu a reușit să-i salveze pe copii, transmite TV9.md

Ieri, în jurul orei 15:59, femeia de 31 de ani din satul Heciul Nou raionul Sîngerei, se afla cu copiii săi, o fetiță de 7 ani și un băiețel de 12 ani, la fosta staţie de epurare a apei din satul Heciul Nou. Copiii, cu acordul mamei, au hotărât să-şi spele picioarele într-un mini bazin artificial şi intrând în apă până la brâu s-au scufundat.

Mama aflându-se la o distanţă de aproximativ 15 metri, lăsându-i fără supraveghere, a observat că copiii se îneacă. Din nefericire femeia nu a reușit să-i salveze.

Fetița urma să plece pe 1 septembrie în clasa întâi, iar băiețelul în clasa cincea. Familia dată se află la evidență la asistentul social al satului Heciul Nou”, a comunicat ofițerul de presă Eugenia Molceanov.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, salvatorii din cadrul Postului de salvatori și pompieri Biruința au fost alertați să intervină la extragerea cadavrelor a doi minori depistați într-un rezervor de apă pe teritoriul unei stații de epurare nefuncțională, în apropiere de localitatea Alexandreni, raionul Sângerei.

Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 15.56 minute.

Conform informațiilor preliminare o fată în vârsta de 7 ani și un băiat în vârsta de 13 ani ar fi decedat, după ce au căzut  într-un  rezervor de apă de pe teritoriul unei stații de epurare nefuncțională cu adâncime de 5 metri.

Cadavrele copiilor au fost depistate de localnici, care în mod de urgență au alertat serviciile abilitate. Recuperarea corpurilor neînsuflețite a fost efectuată de salvatori în aceiași zi la ora 16.12 minute.

Primele investigații arată că minorii nu au fost supravegheați de maturi. Circumstanțele cazului urmează a fi elucidate de organele de drept.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI  atenționează persoanele care au în grijă minori să-i monitorizeze strict și să nu le permită deplasarea și jocul în locuiri nesigure, în special în preajma bazinelor acvatice pe teritoriul unor șantiere, construcții sau stații industriale nefuncționale, întrucât aflarea acestora în astfel zone reprezintă un risc iminent pentru viața și sănătatea copiilor.



Fii primul care comentează

Lasă un răspuns