Tragedie în orașul Leova. Un copil de 13 ani a fost înghițit de apele Prutului

Caz tragic la Leova. O adolescentă de 13 ani și-a pierdut viața în apele Prutului. Fata a fost dusă de curenți, s-a scufundat și nu a mai ieșit.



Solicitată de IPN, ofițerul de presă al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Liliana Pușcașu, a declarat că la 112 a parvenit informația că o adolescentă s-a înecat în râul Prut, în apropierea orașului Leova.

Pe parcursul zile de miercuri, scafandrierii și salvatorii au efectuat lucrări de căutare pe apă și subacvatice, însă fără rezultat. Lucrările de căutare au fost reluate în dimineața zilei de astăzi, 1 august. Alte circumstanțe se stabilesc.

Oamenii legii atenționează că, pe parcursul unei singure zile, patru minori și-au pierdut viața în situații excepționale.

În raionul Criuleni, un băiat de 10 ani a murit și altul de 11 ani a fost grav rănit după ce primul a declanșat o grenadă la terenul de joacă. O fată de 11 ani a fost accidentată mortal în satul Recea, raionul Râșcani, în timp ce mergea pe bicicletă, iar în capitală o fetiță de patru ani a căzut în gol de la etajul șase al unui bloc locativ.

Oamenii legii vin cu un apel către părinți și tutori să manifeste responsabilitate, vigilență și grijă față de copii, pentru a-i proteja de pericole. În caz de urgență, populația este îndemnată să apeleze la numărul unic 112, disponibil de pe orice dispozitiv fix sau mobil.


Fii primul care comentează

Lasă un răspuns