Tragedie în Milești, Nisporeni. Un copil de 9 anișori s-a înecat într-un iaz

Un copil de 9 anișori s-a înecat într-un iaz privat din satul Milești, raionul Nisporeni. Potrivit IGSU, la 2 iunie, salvatorii din raionul Nisporeni au fost alertați pentru a recupera cadavrul unui copil în vîrstă de 9 ani dintr-un bazin acvatic.



Apelul la Serviciul 112 a fost înregistrat la ora 17:52 minute.

Potrivit datelor IGSU, tragedia s-a întâmplat în timpul aflării unui grup de copii în preajma unui bazin acvatic din localitatea Milești a raionului Nisporeni. Tragedia s-a produs ieri seara, chiar sub ochii fraților copilului și a unchiului acestuia.

Cel care a alertat salvatorii a fost proprietarul iazului, care inițial a sărit în apă să salveze copilul

Ajunși la fața locului, angajații IGSU în cel mai scurt timp au efectuat lucrări de căutare subacvatice, și au reușit să extragă la suprafață copilul. Angajații serviciului medical, prezenți la fața locului au efectuat manevre de resuscitare, dar fără rezultat. Cazul urmează să fie investigat de organele de drept.

În acest context, IGSU atenționează oamenii să  nu meargă la scăldat în locuri neutorizate și bazine acvatice care nu sunt dotate cu stații de salvare. Mai mult, pentru a preveni tragediile, salvatorii avertizează persoanele care au în grijă minori să nu le permită scăldatul de unii singuri.

Potrivit IGSU, de la începutul anului 2019 în bazinele acvatice și-au pierdut viața 2 minori.



Reportaj realizat Canal 2 Nisporeni:

Canal 3:

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns