Traficant de motorină, depistat la controlul de frontieră în PTF Albița – Leușeni

Poliţiştii de frontieră și lucrătorii vamali ai României din cadrul Punctului de Trecere al Frontierei Albiţa – Leușeni, au depistat un cetăţean din Republica Moldova, care a încercat să introducă ilegal în ţară 350 de litri de motorină.



În data de 19 august curent., în jurul orei 11:50, în Punctul de Trecere al Frontierei Albiţa – I.T.P.F. Iași s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pe sensul de intrare în ţară, cetăţeanul din Republica Moldova V.V., în vârstă de 33 de ani, la volanul unui ansamblu de vehicule format dintr-un autocamion marca Mercedes şi o remorcă marca Zandt Cargo, ambele înmatriculate în Republica Moldova.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport, în urma căruia echipa comună de control formată din poliţişti de frontieră și lucrători vamali a descoperit într-un recipient din tablă, aflat pe partea dreaptă a autocamionuluicantitatea totală de 350 de litri de motorină.

Conform prevederilor legale, a fost luată măsura reţinerii întregii cantități de carburant descoperite, în valoare totală de 1 960.0 RON / 8 136.16 MDL, precum şi a autocamionului în valoare totală de 47 000 RON / 195 101.70 MDL, bărbatul fiind sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 5 000 RON / 20 755.50 MDL



Fii primul care comentează

Lasă un răspuns