Tinerii din municipiul Ungheni au organizat „Cafeneaua ideilor”

Fondul pentru Tineri Ungheni, coordonat de Marina Atamuratov, au organizat la 20 noiembrie evenimentul „Cafeneaua ideilor”.

Scopul – împreună cu semenii lor, să identifice soluții la diversele provocări cu care se confruntă aceștia,  informează News.Ungheni.org – portalul independent de știri din regiunea Ungheni (raioanele Ungheni, Nisporeni și Călărași), cu referire la un comunicat al Primăriei municipiului Ungheni.

„Ne dorim, prin acest eveniment, să-i facem pe cât mai mulți tineri să conștientizeze necesitatea implicării lor în viața comunității, să-i facem să înțeleagă cât de important este activismul lor și cum pot să se implice”

Marina Atamuratov

Sursa comunică că evenimentul a avut loc, grație Proiectului „Reabilitarea monumentului feroviar (locomotiva) din centrul orașului Ungheni” din cadrul Programului raional de granturi pentru organizațiile de tineret și grupurile de inițiativă ale tinerilor din raionul Ungheni, finanțat de MECC și co-finanțat de Consiliul Raional Ungheni.

Durata de implementare a proiectului este de 2 luni, timp în care tinerii vor organiza colectări de fonduri, pentru a duce la bun sfârșit reabilitarea locomotivei.

Sursa reamintește că lucrările au început în august, când locomotiva a fost curățită, a fost vopsită.

Urmează lucrări de amenajare a terenului adiacent.

Totodată, va fi organizată o masă rotundă cu participarea oamenilor legii, pentru ca tinerii să înțeleagă ce înseamnă delicvența juvenilă și cum poate fi prevenită.

Locomotiva a fost instalată în centrul municipiului Ungheni în anul 2006, ca simbol al faptului că la Ungheni există unul dintre cele mai mari centre feroviare din Republica Moldova.

A fost fabricată în anul 1951 la fabrica MABAG din Budapesta, Ungaria și este una din puținele de acest fel din Moldova.

În anul curent, Fondul pentru Tineri Ungheni a decis s-o renoveze, pentru a deveni un adevărat punct de atracție atât pentru ungheneni, cât și pentru cei ce vizitează Ungheniul.

Dacă vă place ceea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns