TikTokerul de la Orhei care a fost la un pas de tragedie de dragul popularității – identificat

Inspectoratul de poliție Orhei, s-a autosesizat în baza secvențelor video apărute în unele surse media, unde se observă un automobilist care a efectuat manevre periculoase de întoarcere prin folosirea sistemului de frânare, și pornirea de pe loc.

Inspectoratul de Poliție Orhei a stabilit că la data de 15 noiembrie 2020, pe traseul R20 Orhei – Rezina, în apropiere de stația de alimentare de la intrarea în satul Chiperceni raionul Orhei, în automobil se aflau două persoane, un bărbat și o femeie originari din Călăraşi, ultima şi fiind proprietara maşinii.

Vedeți mai multe articole despre epidemia „TikTok” din Republica Moldova:

Manevrele periculoase surprinse în imaginile video au fost efectuate de către bărbat, care de altfel nu deținea un permis de conducere.

Astfel proprietara automobilului a fost sancționată conform articolului 231, alineat 4 din Codul Contravențional.

De cealaltă parte, bărbatului i-a fost aplicată o amendă conform articolului 241 prim, alineat (1) din Codul Contravenţional „Încălcarea de către conducătorul de vehicul a prevederilor Regulamentului circulației rutiere, săvârșită prin manifestarea de comportament agresiv” și conform articolului 231, alineat 2 „Conducerea vehiculului fără permis de conducere sau dovada înlocuitoare, cu drept de circulație, a permisului (cu excepţia conducerii în cazul instruirii, în prezenţa instructorului) sau conducerea în decursul termenului de aplicare a măsurii de siguranţă privind ridicarea provizorie a permisului de conducere a mijloacelor de transport”.

Urmare, bărbatul riscă o amendă de la 1.500 de lei până la 2.000 de lei și 5 puncte de penalizare sau muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o durată de la 20 la 40 de ore, sau arest contravențional (închisoare) pe un termen de la 3 la 15 zile, în toate cazurile cu sau fără privarea de dreptul de a conduce vehicule pe un termen de la 6 luni la un an, inclusiv o amendă de la 3.000 de lei până la 4.500 de lei și 5 puncte de penalizare.

Poliția Republicii Moldova reiterează că, un conducător de autovehicul este obligat să aplice în trafic norme de conducere preventivă și să nu adopte comportament agresiv!

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON.
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe TelegramYouTubeInstagram și Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns