Suspecţii, originari din raionul Nisporeni, reținuți pentru trafic de copii. Racolau persoane pentru a fi exploatate în scop de cerșit

Timp 16 ani au impus minori să cerşească, sau să le vândă bunurile în stradă. Este vorba despre şapte persoane din Republica Moldova, şase dintre care sunt de etnie romă. După ce le deposedau de actele de identitate, victimele erau duse în Ucraina, Federaţia Rusă şi Belarus,informează Canal 3




Suspecţii, originari din raionul Nisporeni, au fost reţinuţi de oamenii legii pentru trafic de copii.

Persoanele respective recrutau minori, în primul rând, ulterior persoane cu dizabilităţi, prin înşelăciune le spuneau că vor activa în muncă, ulterior le puneau ori la muncă ori la cerşit. Erau puse să vândă ceasuri, pe teritoriul Federaţiei Ruse, Belarus şi Ucraina, şi respectiv, să cerşească„, a menţionat procurorul PCCOCS, Tatiana Rutcovschi.

Una dintre victimele suspecţilor a fost recrutată în anul 2003, la vârsta de 16 ani. Tânăra a reuşit să fugă şi să povestească oamenilor legii despre suferinţele la care a fost supusă.

Timp de zece ani dumneaei s-a aflat în exploatare. Ea muncea, sau prin cerşit, toţi banii erau încasaţi de persoanele respective. Ei îi rămaneau doar pentru alimente„, a spus procurorul PCCOCS, Tatiana Rutcovschi.

Prin acelaşi coşmar au trecut şi alte adolescente. Deocamdată, numărul exact al victimelor nu se cunoaşte. În acest caz oamenii legii au reţinut şapte persoane, trei bărbaţi şi patru femei.

La momentul de faţă trei sunt sub arest preventiv şi patru în arest la domiciliu. Vârsta este între 35 şi 60 de ani şi riscă o pedeapsă cu privaţiune de libertate pe 20 de ani, sau detenţie pe viaţă„, a afirmat procurorul PCCOCS, Tatiana Rutcovschi.

În urma percheziţiilor, la domiciile suspecţilor au fost găsite acte de identitate ale mai multor potențiale victime, precum și 700 de mii de lei.



Fii primul care comentează

Lasă un răspuns