Studenții basarabeni sunt exceptați de la carantină după ce ajung în România

Ambasada României în Republica Moldova anunță vești bune elevii și studenții originari din spațiul românesc și din alte state vecine care își fac studiile în România.




Potrivit unui comunicat publicat pe pagina de facebook al misiunii diplomatice, studenții și elevii, cetățeni români sau cetățeni ai statelor vecine României, cu domiciliul sau reședința în afara României și înmatriculați în unitățile / instituțiile de învățământ de pe teritoriul României nu vor mai fi nevoiți să stea în carantină după ce intră pe teritoriul României.

Potrivit art.1/6 litera (p) din Hotărârea Guvernului României nr. 394 din 18 mai 2020, elevii / studenții, cetățeni români sau cetățeni ai statelor vecine României, cu domiciliul sau reședința în afara României și înmatriculați în unitățile / instituțiile de învățământ de pe teritoriul României, care au de susținut probe sau examene la încheierea ciclurilor de învățământ gimnazial / liceal / universitar, sunt exceptați de la măsura carantinării / izolării, dacă nu prezintă simptome asociate COVID-19.

La 18 mai 2020, Guvernul de la București a aprobat Hotărârea nr. 394/2020 privind declararea stării de alertă și măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Potrivit prevederilor anterioare ale legislației române, toate persoanele care intrau în țară erau obligate să semneze declarații pe propria răspundere, conform cărora își asumă se se izoleze timp de 14 zile.

Cei care nu aveau această posibilitate, puteau opta pentru măsura carantinei instituționalizate, în spații special destinate puse la dispoziție de autorități.

Dacă vă place ceea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREON



Fii primul care comentează

Lasă un răspuns