„Stop viteză la drum” // MAI a lansat o campanie de prevenire a accidentelor rutiere.

Ministerul Afacerilor Interne în colaborare cu Kaufland Moldova și Primăria municipiului Chișinău, au lansat astăzi, 18 august, o campanie de sensibilizare a opiniei publice și prevenire a accidentelor rutiere, cauzate de depășirea limitei de viteză: „Nu se va întâmpla cu mine. Sigur? Stop viteză la drum”.



Prin intermediul acestei campanii care se va desfășura în perioada 19 august – 22 septembrie, partenerii campaniei se alătură eforturilor de comunicare pe care le întreprind autoritățile pentru a responsabiliza conducătorii auto în trafic.

În cadrul acesteia, vor fi difuzate o serie de mesaje de responsabilizare în spațiul public, la TV și pe platformele social media.

„Nimic nu consolidează mai mult oamenii decât o problemă comună, îi unește și îi motivează la acțiuni, în momentul în care ei înțeleg că fără implicare, de la sine nimic nu poate fi soluționat. Problema accidentelor rutiere este pe agenda Ministerului Afacerilor Interne, dar și a țării, iar implicarea societății civile în soluționarea ei, este enorm de importantă.

În acest context, vin cu un mesaj din numele echipei MAI, prin care îmi exprim aprecierea și susținerea inițiativei înaintate de Kaufland Moldova, prin care am acceptat să fim parteneri în această campanie, menită să transmită cetățenilor Republicii Moldova mesaje care să-i motiveze să respecte regulile circulației rutiere, să se informeze mai mult despre riscuri, să opteze pentru viteză în activități sportive și alte procese care aduc rezultat, dar, nici într-un caz „Viteză la drum”, a spus ministrul Pavel Voicu în cadrul evenimentului.

Pe parcursul campaniei, Inspectoratul Național de Securitate Publică vor intensifica o serie de acțiuni, menite să identifice și să documentarea conducătorii auto care depășesc limita de viteză.

În acest sens, INSP recomandă șoferilor să respecte regulile de circulație rutieră și să nu pună în pericol viața și siguranța participanților la trafic.



Pe parcursul anului 2019, din cauza depășirii limitei de viteză, neadaptarea vitezei la condițiile rutiere, condițiile meteo, etc. s-au produs 688 de accidente rutiere, soldate cu 115 decese, iar alte 861 de persoane au suferit diferite traumatisme.

Pe parcursul anului 2019, pentru depășirea vitezei de circulație, au fost întocmite 134 187 de procese-verbale.

Au fost inițiate și cauze penale, în cazul a 326 de accidente rutiere, produse din cauza depășirii limitei de viteză, neadaptarea vitezei la condițiile rutiere, condițiile meteo, etc.

În primele 7 luni ale anului 2020, Inspectoratul Național de Securitate Publică al IGP, a realizat un șir de acțiuni pentru combaterea „curselor ilegale”.

Astfel, pentru încălcarea regulilor de circulație rutieră și manifestarea unui comportament agresiv, în baza articolului 2411 din Codul contravențional, au fost documentați deja 137 de conducători auto.

Amintim că în această dimineață, la intrare în mun. Chișinău din direcție municipiului Ungheni, INSP a organizat un filtru pentru depistarea șoferilor care au încălcat Regulamentul Circulației Rutiere și se eschivează de la achitarea amenzii.

În doar 3 ore, peste 40 de șoferi documentați pentru diferite încălcări ale Regulamentului Circulației Rutiere.



Dacă vă place ceea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREON



Fii primul care comentează

Lasă un răspuns