Statuia lui Ștefan cel Mare „Made in Ungheni” promovează Forumul Economic Româno-Moldovenesc de la Arad

Consiliul Județean Arad a organizat ieri, 13 noiembrie 2018, Forumul Economic Româno-Moldovenesc. Evenimentul face parte dintre activitățile organizate de Consiliul Județean Arad pentru sărbătorirea Centenarului, informează Consiliul Județean Arad.


În cadrul forumului, Ungheniul, Aradul și Ialoveniul și-au prezentat oportunitățile de afaceri în cadrul forumului economic de la Arad

„În relațiile de înfrățire externă ale județului Arad noi ne-am propus să deschidem piața arădeană pentru mediul de afaceri străin, așa cum ne dorim ca și arădenii să ajungă cu produsele lor peste graniță, prin intermediul legăturilor administrative ale Aradului.

Organizarea acestui Forum Economic marchează însă și simbolic sărbătoarea Centenarului, pentru că aducem români de pretutindeni aici, acasă, în orașul unde s-a clădit temelia României Mari” – a declarat președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca.

Cu această ocazie, în cadrul evenimentului au fost prezentate produse din industria alimentară și vinificație, realizate în Republica Moldova.

Delegația raionului Ungheni a fost condusă de dl. Alexandru Brânză, Vicepreședinte al consiliului raional.

Tot cu acest prilej, a fost organizată o masă rotundă pentru intensificarea legăturilor între mediul de afaceri dintre raioanele Ungheni și Ialoveni cu județul Arad, unități teritoriale înfrățite.

Președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Arad, Gheorghe Seculici a enumerat facilitățile pe care le poate oferi Aradul, târgurile tradiționale pe care le găzduiește și a lansat o provocare partenerilor din Republica Moldova, de a organiza târguri tematice comune, în funcție de interesul pe care îl au agenții economici din cele două Raioane și din Județul Arad.

Un punct comun cu Ungheniul îl reprezintă și existența unei Zone Libere în acest raion, similară cu cea din Arad, fiecare dintre acestea prezentându-și ofertele și oportunitățile de afaceri. În acest cadru, oaspeții din Moldova au prezentat și produsele proprii, vinurile ,,Tomai” și o selecție de patiserie sub egida ,,Dor de dulce”.

În cadrul aceluiaș eveniment, Consiliul Județean Arad prin Centrul Cultural Județean Arad a organizat dezvelirea unei plachete aniversare care marchează rolul Aradului în Marea Unire și a lansat volumul ,,Arad. Antecamera României Mari”.



De asemenea, a fost organizată o reconstituire istorică cu garda de onoare de la Alba Iulia a evenimentelor istorice care au avut loc acum 100 de ani, la Arad.

Pentru promovarea evenimentului, faimaoasa fabrică de covoare ungheneană „Covoare Ungheni” a pregătit pentru forumul economic din Arad, o statuie a voievodului Ștefan cel Mare și Sfânt, realizată din producția de covoare a întreprinderii!

Înaltă de șapte metri, aceasta a fost expusă în fața Consiliului Județean Arad, unde va rămâne pe toată perioada evenimentului.

Statuia a mai fost expusă în România, la Iași, unde s-a bucurat de un foarte mare succes.

Într-o postare pe pagina sa de facebook, președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, a declarat:

Astăzi am primit două importante delegații din Republica Moldova, din Raioanele Ungheni și Ialoveni. Ele vor participa la evenimentele Centenarului Marii Uniri, în municipiu și județ, au contacte cu mediul universitar și cel de afaceri”.

Galerie foto de la eveniment:



Fii primul care comentează

Lasă un răspuns