Statele Unite acordă 1.2 milioane de dolari Moldovei în lupta cu COVID-19

Statele Unite ale Americii acordă Moldovei asistență medicală în valoare 1,2 milioane de dolari pentru combaterea răspândirii Coronavirusului de tip nou / COVID-19. Informații a fost publicată astăzi pe pagina de facebook al Ambasadei Sua în Republica Moldova și pe site-ul Departamentului de Stat al SUA:

„Moldova: $1.2 million in health assistance will help prepare laboratory systems, activate case-finding and event-based surveillance, support technical experts for response and preparedness, bolster risk communication, and more.

This COVID-19 assistance builds upon U.S. investments of nearly $42 million in health assistance and more than $1 billion in total assistance over the past 20 years

Banii vor fi utilizați pentru pregătirea laboratoarelor, accelerarea identificării și monitorizării cazurilor de îmbolnăvire, consolidarea capacității tehnice a specialiștilor, dar și sporirea comunicării în ceea ce privește riscurile existente etc.

Totodată, pe pagina de facebook al Ambasadei SUA este publicată următorul comunicat:

„Ca parte a angajamentului de lungă durată al SUA față de cetățenii Republicii Moldova, Agenția SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID) va oferi Republicii Moldova asistență medicală în valoare de 1,2 milioane de dolari pentru a ajuta la pregătirea laboratoarelor, accelerarea identificării și monitorizării cazurilor de îmbolnăvire, consolidarea capacității tehnice a specialiștilor de a răspunde provocării, sporirea comunicării despre riscurile existente, și altele.

Sprijinul pentru combaterea COVID-19 se adaugă la asistența de 42 de milioane de dolari oferită de SUA domeniului medicinei și la asistența totală de peste un miliard de dolari acordată Republicii Moldova în ultimii 20 de ani”.

În total, 274 de milioane de dolari au fost alocați pentru o investiție inițială în acest sens.Ajutoarele vor viza și alte țări din Europa și Asia, cum ar fi: Albania, Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Bosnia și Herțegovina, Georgia, Kosovo, Macedonia de Nord, Serbia, Ucraina și Uzbekistan.

%d blogeri au apreciat: