Start sezonului de vânătoare la mistreţi

În perioada 2 noiembrie – 29 decembrie va fi deschis sezonul de vânătoare la mistreţi, iar în sectoarele arendate în scop de gospodărire cinegetică, de la 5 octombrie până la 29 decembrie, relatează Deschide.md cu referire la Radio Moldova Actualităţi.




Agenţia Moldsilva anunţă că în fondul forestier gestionat de instituţie, vânătoarea se va efectua în zilele de sâmbătă, duminică şi în zilele de sărbători, iar în sectoarele de vânătoare arendate – pe tot parcursul săptămânii.

La acţiunile de vânătoare va fi prezent obligatoriu un medic veterinar din cadrul subdiviziunilor teritoriale ale Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor. Acesta va monitoriza respectarea cerinţelor de biosecuritate în procesul de vânătoare şi va preleva probele pentru pesta porcină.

Vânătoarea în zona de frontieră până la limita de o mie de metri de la linia frontierei de stat către interior se admite numai în perioada luminoasă a zilei, în baza unui aviz eliberat pentru toate persoanele participante la vânătoare de către Sectorul Poliţiei de Frontieră.

Termenul de examinare a solicitării de aviz este de până la cinci zile.

Costul unei autorizaţii de vânătoare este de 2500 de lei, iar solicitantul trebuie să dispună de carnet de vânător valabil.



Fii primul care comentează

Lasă un răspuns