Starea drumurilor publice la ora 18:00 a zilei de 27 ianuarie 2021

Pe parcursul zilei, lucrările de combatere a lunecușului și deszăpezire au continuat în regiunile unde au fost înregistrate precipitații sub formă de ninsoare și lapoviță.

În această perioadă, unitățile teritoriale ale SA ,,Drumuri” au utilizat în procesul tehnologic desfășurat în municipiul Chișinău, raioanele Cahul, Cantemir, Taraclia, Căușeni, Ștefan Vodă, Basarabeasca, Cimișlia, Leova, Anenii Noi, Criuleni, Dubăsari și UTA Găgăuzia, 84 de utilaje speciale și au antrenat 138 de muncitori rutieri.

Vedeți și articolele:

La ora actuală, în legătură cu emiterea Codului Portocaliu de condiții meteorologice complicate, pe drumurile publice naționale R30 Anenii Noi-Căușeni-Ștefan Vodă-frontieră cu Ucraina și R31 R30-Tudora-Palanca-frontieră cu Ucraina s-au format întroieniri provocate de vânt puternic din nord-vest, izolat cu intensificări. Unitatea teritorială a SA ,,Drumuri – Căușeni” execută continuu lucrări de deszăpezire ale acestor sectoare de drum.

Totuși, Administrația de Stat a Drumurilor recomandă conducătorilor auto să se abțină de la deplasări pe tronsoanele care duc spre posturile vamale Palanca și Tudora, dacă acestea nu sunt strict necesare, situația meteorologică fiind instabilă în această regiune.

În intervalul orei 15:30 și 16:30, în legătură cu deszăpezirea drumului național R30 Anenii Noi – Căuşeni – Ştefan Vodă – frontiera cu Ucraina (tronsonul din satul Troița Nouă, raionul Anenii Noi), Inspectoratul Național de Securitate Publică a impus restricții de stopare a circulației a 30 de autocamioane de tonaj mare pentru o oră.

La moment circulația rutieră în această regiune este restabilită.

De altfel, circulația a fost restabilită și pe drumul național M3​ Chişinău – Comrat – Giurgiuleşti – frontiera cu România din preajma localității Bugeac, acolo unde un autocamion de mare tonaj neechipat corespunzător pentru perioada rece a derapat, întrerupând circulația timp de 40 de minute.

Menționăm că, administratorii monitorizează în permanență starea drumurilor publice naționale, inclusiv toate sectoarele periculoase, asigurând accesibilitatea acestora și soluționează în termeni restrânși dificultățile apărute în trafic.

În cazul situațiilor de blocaj pe traseele naționale, pentru a solicita intervenția drumarilor, conducătorii auto pot apela în regim non-stop la numerele: 22-55-30; 74-89-61; 060 477 117.

Totodată, Inspectoratul General al Poliției de Frontieră informează că punctele de trecere Săiți și Tudora sunt blocate. În prezent se efectuează lucrări de deszăpezire.

Traseele R-30 și R-31 din proximitatea zonei de frontieră sunt de asemenea înzăpezite.

Sectorul Poliției de Frontieră Cișmichioi este blocat din cauza nămeților formați (70-80 cm).

Polițiștii de frontieră întreprind toate măsurile necesare pentru deszăpezire și reluarea activității.

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON.
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe Telegram,  YouTubeInstagram și Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns