Spitalul raional Nisporeni a beneficiat de utilaj medical nou și modern din partea Japoniei

Ambasadorului Extraordinar și Plenipotențiar al Japoniei în Republica Moldova, Masanobu Yoshii, a întreprins astăzi o vizită la Spitalul raional Nisporeni.



Vizita diplomatului se datorează faptului că instituția medicală a beneficiat de un proiect Kusanone de achiziție a utilajului medical în valoare de 95.400 dolari americani, informează instituția medicală pe pagina sa de facebook.

Urmare a implementării acestui proiect, a fost procurate mai multe utilaj performant pentru laborator, video fibro-gastroscop pentru serviciul endoscopic, monitoare pentru funcțiile vitale în secția de reanimare și terapie intensivă și utilaj pentru ultrasonografia cordului.

Datorita acestui proiect, a fost lărgit spectru și s-a îmbunătățit calitatea serviciilor medicale prestate pacienților din raionul Nisporeni.

Totodată, la acest subiect și președintele raionului Nisporeni, Ghenadie Verdeș, a postat un meaj de mulțumire poporului nipon pentru suportul acordat cetățenilor din Nisporeni:

„Încă un grant adus pentru raionul nostru. De această dată, cu ajutorul poporului japonez, la Spitalul Raional din Nisporeni a fost adus utilaj medical nou și modern pentru laboratorul spitalicesc, sala de operație și sala de reanimare.

Sănătatea cetățenilor rămâne în continuare o prioritate pentru noi, de aceea, împreună cu colegii mei, vom munci ca spitalul din Nisporeni nu doar să fie modernizat, ci să devină o instituție model, de importanță regională”.



Galerie Foto:

4 trackback-uri / pingback-uri

  1. Ministerul Sănătății a anuțat concurs pentru funcția de director al IMSP Spitalul raional Nisporeni - Știri din regiunea Ungheni
  2. Potențialul de cooperare economică moldo-niponă, discutat de Natalia Gavrilița cu Yoshio Sato, președinte al Keidanren Europa - Știri din regiunea Ungheni
  3. Natalia Gavrilița a avut o întrevedere cu Akihiko Tanaka, Președintele JICA - Știri din regiunea Ungheni
  4. Prim-ministra Natalia Gavrilița s-a întâlnit cu Fumio Kishida, Prim-ministru al Japoniei - Știri din regiunea Ungheni

Lasă un răspuns