Specialiștii Fondului de Dezvoltare Durabilă în vizită la Soltănești, r. Nisporeni

Recent, reprezentanții Fondului de Dezvoltare Durabilă Moldova (FDD Moldova) au întreprins o vizită la bazinul de acumulare din s. Soltănești, raionul Nisporeni, de care beneficiază Asociația Utilizatorilor de Apă pentru Irigații (AUAI) „Prutenii II”.

Specialiștii au verificat calitatea lucrărilor efectuate în legătură cu remedierea defecțiunilor depistate în urma exploatării bazinului în perioada de garanție.

În concluzie, experții au constatat că acestea au fost realizate conform normelor, iar obiectul poate fi înaintat spre recepția finală.

Datorită investițiilor FDD Moldova, bazinul de acumulare a fost reabilitat în întregime, având o capacitate de circa 20 mii metri cubi.

Această investiție are un rol esențial în extinderea suprafețelor irigabile din aria de deservire a Sistemului Centralizat de Irigare „Grozești”, cu peste 300 ha, dar și sporirea productivității și competitivității produselor agricole din regiune.

Galerie Foto:

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON sau GOFUNDME
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe TelegramYouTubeInstagram și Tik Tok
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

%d blogeri au apreciat: