Specialiștii Fondului de Dezvoltare Durabilă în vizită la Soltănești, r. Nisporeni

Recent, reprezentanții Fondului de Dezvoltare Durabilă Moldova (FDD Moldova) au întreprins o vizită la bazinul de acumulare din s. Soltănești, raionul Nisporeni, de care beneficiază Asociația Utilizatorilor de Apă pentru Irigații (AUAI) „Prutenii II”.

Specialiștii au verificat calitatea lucrărilor efectuate în legătură cu remedierea defecțiunilor depistate în urma exploatării bazinului în perioada de garanție.

În concluzie, experții au constatat că acestea au fost realizate conform normelor, iar obiectul poate fi înaintat spre recepția finală.

Datorită investițiilor FDD Moldova, bazinul de acumulare a fost reabilitat în întregime, având o capacitate de circa 20 mii metri cubi.

Această investiție are un rol esențial în extinderea suprafețelor irigabile din aria de deservire a Sistemului Centralizat de Irigare „Grozești”, cu peste 300 ha, dar și sporirea productivității și competitivității produselor agricole din regiune.

Galerie Foto:

Dacă vă place ceea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patron pe PATREON
Totodată, ne puteți urmări și pe TelegramYouTubeInstagram și TikTok.
Dar, nu uitați și de un like pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG

2 trackback-uri / pingback-uri

  1. Asociația Utilizatorilor de Apă pentru Irigare Prutenii din Grozești au acces la energia regenerabilă - Știri din regiunea Ungheni
  2. Afacere dulce „crescută” cu ajutorul irigării la Soltănești - Știri din regiunea Ungheni

Lasă un răspuns