Spațiul românesc sub alertă de instabilitate atmosferică accentuată

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a lansat un avertisment cod portocaliu pentru mai mult de județele din sud-ves, centru și nord-estul României privind instabilitate atmosferică accentuată și ploi abundente.

Codul portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată, ploi abundente a intrat în vigoare luni, la ora 14:00, și e valabil până marți, 20 iulie, la ora 10:00.

În zonele de munte, în Transilvania, Maramureș, jumătatea de nord a Moldovei, iar spre seară și în cursul nopții de luni spre marți (19/20 iulie) și în Banat, cea mai mare parte a Olteniei și în nord-vestul Munteniei, vor fi averse torențiale, descărcări electrice și pe alocuri vijelii și grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 35…50 l/mp și izolat peste 60…80 l/mp, potrivit ANM.

Totodată, și Serviciul Hidrometeorologic de Stat din Republica Moldova a emis alertă de Cod GALBEN de instabilitate atmosferică.

Urmare, recomandăm Unghenenilor, în contextul în care suntem amplasați în imediata apropiere a Iașului, să se asigure că nu vor pătimi urmare al alertele meteorologice emise de ambele autorități.

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON sau GOFUNDME
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe TelegramYouTubeInstagram și Tik Tok
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns