SOS Moldova: O copilă din raionul Ungheni riscă să-și piardă un ochi din cauza unei lovituri

UPDATE 28.01.2021: Miroase a escrocherie. Investigație privind cazul fetiței din Ungheni ce riscă să-și piardă un ochi din cauza unei lovituri

Știrea inițială: O fetiță de trei ani din raionul Ungheni riscă să-și piardă un ochi din cauza unei lovituri primite în circumstanțe neclare pe când avea un an și patru luni.

Copila a fost adusă pe lume acasă, iar după naștere, mama a abandonat-o, fiind crescută de către bunică.

Acest suflet nici măcar nu figurează ca cetățean al Republicii Moldova deoarece nu are niciun act de identitate, iar din acest motiv nu poate primi îngrijiri medicale, comunică Cristina Mastac, femeia care luptă pentru a o vindeca și pentru a-i oferi un trai mai bun, informează Jurnal.md

„Problema cu ochișorul e destul de gravă. Acum de urgență Direcția Raională Ungheni îi perfectează un act precum că bunica are grijă de copilă. Astăzi am fost cu fetița la o clinică privată, am consultat doi medici.

Fetița are nevoie de intervenție chirurgicală pentru a-i drena sângele acumulat … Acolo sunt deja multe schimbări și la oasele faciale. Sperăm să-i putem salva ochiul”

Cristina Mastac
Cristina Mastac // Facebook

Din motiv că fetița nu are acte de identitate nu poate fi operată deoarece este necesară semnătura părintelui, tutorelui pentru anestezie.

În aceste momente se lucrează de urgență pentru a obține actele de identitate, ne explică Cristina.

Cei care vor să o ajute pe copila de trei anișori din raionul Ungheni, pot apela la Cristina Mastac (069 939 897), sau dona pe paypal-ul: cristina.mastac@yahoo.com

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON.
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe Telegram,  YouTubeInstagram și Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns