Șoferul Ambasadei RM în Federația Rusă prins cu permis fals în PTF Palanca

Biroul de presă al MAEIE confirmă incidentul din 7 iunie 2021 la PTF Palanca cu implicarea șoferului ambasadei Republicii Moldova în Federația Rusă, și face următoarele precizări.  

MAEIE a fost informat că în procesul verificării actelor, Poliția de Frontieră a stabilit deținerea unui permis de conducere cu semne de falsificare de către șoferul autoturismului arondat misiunii diplomatice de la Moscova.

Prins cu permis de conducere fals

În egală măsură, ambasada Republicii Moldova în Federația Rusă a asigurat deplasarea în regim de urgență a funcționarilor misiunii. Inclusiv, a mers și ofițerul SIS detașat la Moscova. Scopul – pentru preluarea în siguranță a autoturismului și deplasarea conform itinerarului stabilit.

Pe această cale, confirmăm că integritatea poștei diplomatice nu a fost afectată, iar autoturismul se află în parcul auto al ambasadei.

MAEIE a dispus, ca măsură sancționatorie, aplicabilă imediat, emiterea, conform regulamentelor de organizare și funcționare a instituției, a ordinului de rechemare din funcție a șoferului vizat, ca măsură disciplinară, precum și verificarea amănunțită a circumstanțelor producerii acestui incident, cu referirea materialelor spre examinare autorităților competente.

La acelaș subiect, Jurnal.md informează că permisul de conducere a fost eliberat pe numele lui Grebencov Eduard încă din 2007.

Sursa mai comunică că Grebencov ar fi lucrat anterior pentru socialiști, mai exact pentru Vladimir Țurcan, iar pentru „a-l stimula pentru munca depusă” s-a decis angajarea acestuia în calitate de șofer pentru misiunea diplomatică la Moscova.

Mai mult, bărbatul nu și-ar fi recunoscut greșeala și chiar l-a telefonat pe Țurcanu, în prezent judecător al Curții Constituționale, „care a încercat să rezolve problema”.

Ministerul de Externe și Poliția de Frontieră nu au confirmat deocamdată aceste informații publicate de Jurnal.md

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON sau GOFUNDME.
Totodată, ne puteți urmări și pe canalele noastre de pe TelegramYouTubeInstagram și Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns