Skatepark-ul din Ungheni, unic de acest gen din țară, este deja funcțional

Skatepark-ul, unicul de acest gen din Republica Moldova, amplasat în Parcul „Micul Cluj” din Ungheni, este deja funcțional.

Potrivit Primăriei municipiului Ungheni, skatepark-ul are o suprafață totală de 800 metri pătrați.

Noua platformă sportivă este divizată pentru 2 categorii de utilizatori:

  • începători (Zona A, unde pista e din asfalt) – vârsta minimă a utilizatorilor este de 6 ani, copiii cu vârsta cuprinsă între 6-12 ani au nevoie de însoțitor, iar accesul persoanei este permis doar după prezentarea copiei actului de identitate și completarea declarației pe propria răspundere.
  • avansați (Zona B, unde cele 9 rampe sunt din beton armat)vârsta minimă a utilizatorilor este de 12 ani, iar accesul oricărei persoane este permis doar după după prezentarea copiei actului de identitate și completarea declarației pe propria răspundere.

Pe teritoriul obiectivului sportiv este interzis accesul cu animale de companie și cu vehiculelor sau autovehiculelor (autoturisme, autoutilitare, ATV-uri, mopede, motociclete, căruţe etc.)

Skatepark-ul din Ungheni

Sursa informează că la sfârșitul lunii iulie curent, a fost aprobat, de către Consiliul Municipal, Regulamentul de utilizare a skateparkului.

Spre marea bucurie a Unghenenilor și a oaspeților Porții de Vest, accesul este gratuit.

Totodată, skatepark-ul este destinat numai STRICT pentru skateboard, role, biciclete și trotinete, iar utilizatorii sunt obligați să poarte echipament de protecție și să semneze o declarație pe proprie răspundere.

Declarația pe proprie răspunde poate fi solicitată de la administrația Parcului „Micul Cluj”.

Cu Regulile de utilizare a skatepark-ului puteți lua cunoștință pe loc, acestea fiind afișate la un loc vizibil.

Primăria municipiului Ungheni reamintește că skatepark-ul a fost construit urmare a solicitării unghenenilor, cu sprijinul financiar al autorităților publice locale din Cluj-Napoca, oraș înfrățit cu Ungheniul.

Regulament de utilizare a Skatepark-ului amplasat în Parcul „Micul Cluj” din mun. Ungheni

Regulament de utilizare a S… by News Ungheni

Galerie Foto:

Amintim că acordul de colaborare între cele două municipii a fost aprobată de Consiliul Local al municipiului Cluj-Napoca prin Hotărârea nr. 538 din 23 septembrie 2016, iar în data de 16 noiembrie 2016, cei doi edili au semnat Înțelegerea de Cooperare.

În septembrie 2017, 450 000 RON de la bugetul local al municipiului Cluj-Napoca pe anul 2017 au fost oferiți pentru finanțarea integrală a subproiectului „Orășelul copiilor”, iar în septembrie 2018, Consiliul Local al municipiului Cluj a aprobat finanțarea subproiectului „Teatru de vară și împrejurimi”, în valoare de 466 972 RON.

Ulterior, în 2019, Primăria mun. Cluj-Napoca, a mai oferit 472 000 RON (cca. 98 800 euro)..

Vedeți mai multe articole la acest subiect:

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON.
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe TelegramYouTubeInstagram și Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

Faci un comentariu sau dai un răspuns?